🔔Pssst, early birds! - 10% korting op alle adventskalenders*: ADVENT_SHOP 🔔
🗓 29-06-2021 👤 Schwesternkochen 🕒 45 Notulen 👍 Medium

Asperge risotto met citroen

De fruitige lente versie van de risotto klassieker

Asperge risotto met citroen

Ingrediënten

Voorbereiding

Stap 1

Was de asperges, verwijder de houtachtige uiteinden en snijd ze in hapklare stukken.

Stap 2

Was de citroen in heet water, rasp de schil en pers één helft uit in een kom. Snijd de ui in blokjes en rasp de Parmezaanse kaas in een aparte kom.

Stap 3

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de asperges gedurende ongeveer 8-10 minuten. Verwijder en zet apart. Fruit dan de uien kort in dezelfde pan.

Stap 4

Voeg de risottorijst toe en sauteer kort. Blus vervolgens af met witte wijn en voeg geleidelijk groentebouillon toe. Laat de risotto op een matig vuur sudderen, onder voortdurend roeren, tot hij beetgaar is.

Stap 5

Voeg tenslotte de asperges, Parmezaanse kaas, citroensap en -rasp, boter toe en breng op smaak met zout en peper.

Bijpassende producten