🔔Pssst, early birds! - 10% korting op alle adventskalenders*: ADVENT_SHOP 🔔
🗓 17-11-2018 👤 Caroline Loße 🕒 30 Notulen 👍 Medium

Bessen vanille taartjes

Deze kleine cakejes zijn de absolute rage voor iedereen die behoefte heeft aan een kleine middagsnack om de moed erin te houden. De zoetheid van de dadels in combinatie met de bessen geeft de kleine gebakjes een heel bijzondere smaak.

Bessen vanille taartjes

Ingrediënten voor 2 tartes:

Voor de basis:

  • 90 g ontpitte zachte dadels
  • 70 g onbehandelde cashewnoten
  • Een snufje kaneel
  • ½ theelepel vanille
  • Wat bakpapier of vershoudfolie
  • 2 tartelettevormpjes (10 cm diameter)

Voor de vulling:

Voorbereiding

Doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix gedurende 1-2 minuten tot je een kleverig, kneedbaar mengsel hebt. Bekleed de vormpjes met folie of papier en druk het dadel-cashewmengsel erin. Maak nu de pudding. Neem 3 eetlepels van de 130 ml sojadrink en meng dit goed met het puddingpoeder in een kom. Breng de resterende sojadrank in een steelpan aan de kook. Neem, zodra de melk kookt, de pan van het vuur, voeg het mengsel met het custardpoeder toe en breng het onder kort roeren opnieuw aan de kook. Til de bodems uit de vormen, leg ze op een bord en verwijder de folie. Vul vervolgens de pudding en versier met bessen, kokoschips en gepofte quinoa. Laat de tartaartjes lichtjes afkoelen en geniet ervan.

Bijpassende producten