🗓 29-04-2022 👤 Melli

Broccolirijstsalade met edamame en soja-gemberdressing

Rijst met een verschil? Probeer deze broccoli rijstsalade met een speciale dressing.

Broccolirijstsalade met edamame en soja-gemberdressing

Ingrediënten

  • Basmatirijst: 180 g
  • Broccoliroosjes: 300 g
  • Peper, in blokjes gesneden: 1 stuk.
  • Rode ui: 1 stuk.
  • Edamame sojabonen: 200 g
  • Paprika's: 2,5 stuks.
  • rode chilipeper: 1 stuk.
  • Koriander
  • Peper
  • Zout
  • Sesamolie: 3 el.
  • Tamari sojasaus: 2 el
  • Limoensap, vers geperst: 2 el.
  • Knoflookteentjes: 3,5 el.
  • Gember: 2 theelepels.
  • Ahornsiroop: 1 theelepel

Voorbereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de broccoli in hapklare roosjes en kneed met je handen in een slakom met een beetje olie, zout en limoensap tot ze zacht zijn. Zo kan de broccoli later de dressing beter opnemen.

Stap 2

Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en hak ook deze fijn.

Stap 3

Pel en snijd de uien, knoflook en gember fijn. Halveer de Spaanse peper, verwijder de zaadjes en hak ook deze fijn. Doe de gember en knoflook voor de dressing in een kommetje en zet apart. Voeg de uien en Spaanse peper toe aan de broccoli in de slakom. Snijd de lente-uitjes fijn. Hak de peterselie fijn.

Stap 4

Halveer, ontpit en snijd de peper in blokjes. Laat de edamame bonen uitlekken. Doe alles in de slakom.

Stap 5

Hak de koriander fijn. Rooster de pinda's in een pan zonder olie, hak ze grof en zet ze apart.

Stap 6

Als de rijst gaar is, laat je hem afkoelen en voeg je hem toe aan de andere ingrediënten.

Stap 7

Klop alle overige ingrediënten voor de dressing in de kleine kom en meng met de salade en laat even staan, zelfs een nacht als u het voor de volgende dag wilt bereiden.

Stap 8

Breng op smaak met zout, peper en limoensap. Garneer met de geroosterde pinda's en koriander en dien op.

Bijpassende producten