🔥 Let op: bij temperaturen boven 25°C kunnen onze chocoladeproducten smelten🔥
🗓 07-07-2022 👤 Ann-Kathrin Graser 🕒 75 Notulen 👍 Medium

Cheesecake met muesli bodem

Een vochtige kaastaart met een knapperige muesli bodem - iedereen kan het eten!

Cheesecake met muesli bodem

Je favoriete muesli in een taart? Dat klinkt goed, nietwaar? Waarom probeer je dan niet onze vochtige kaastaart met een krokante muesli bodem? Het is niet alleen heerlijk, maar ook super makkelijk te maken.

Ingrediënten (voor 1 cake):

  • Mueslibasis:
    - 250 g muesli
    - 100 g boter (vloeibaar)

    .





  • Kaascrème:
    - 1 kg kwark (met laag vetgehalte)
    - 250 ml crème fraîche
    - 4 eieren


    -



    150 g suiker



    -




    1 zakje custardpoeder (vanille)




54gDrPunTNLSbb

Voorbereiding

  1. Verwarm eerst de oven op 180 °C boven/onderwarmte.

  2. Leg een vel bakpapier in de vorm (28 springvorm).

  3. Meng vervolgens de gesmolten boter met de muesli en giet het in de vorm. Smeer het over de bodem en zet het dan 8 minuten in de oven.

  4. Scheid nu de eieren en klop de 4 eiwitten stijf. Leg ze opzij.

  5. Doe nu de kwark, de crème fraîche, de suiker, het custardpoeder en de eiwitten in een kom en meng alles door elkaar. Spatel er tenslotte voorzichtig de opgeklopte eiwitten door.

  6. Giet dit over de voorgebakken granola bodem en zet de taart ongeveer 50-55 minuten in de oven.



De keuken staat in brand
Op onzefoodblog geven wij - Ann-Kathrin en Christian (verliefd, verloofd, getrouwd) - jullie allerlei recepten uit de keuken, van de barbecue of voor op de bar. Als u meer van onze recepten wilt zien, neem dan een kijkje op onze blog.

Bijpassende producten