🔔Pssst, early birds! - 10% korting op alle adventskalenders*: ADVENT_SHOP 🔔
🗓 05-06-2020 👤 Kati 🕒 45 Notulen 👌 Gewoon

Chocolade Physalis Cake

Als je aan een chocoladefontein denkt als je aan chocolade en physalis denkt, zul je van deze taart houden.

Chocolade Physalis Cake

Ingrediënten

  • Boekweitmeel: 90
  • g
  • Lijnzaadmeel: 30
  • g
  • gemalen amandelen of hazelnoten - of andere noten naar keuze - als u geen noten verdraagt, zijn zonnebloempitten ook goed: 120
  • g
  • Stevia: 60
  • g
  • Extra 6-8 eetlepelschiazaad
  • Water: 3
  • eetlepels
  • Bakpoeder: 2
  • theelepels
  • kokosolie: 50
  • g
  • tahini: 1
  • eetlepel.
  • Plantaardige drank met calcium: 150
  • ml
  • Vruchtenpulp (banaan): 180
  • g
  • Physalis: 125
g

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180°C boven- en onderwarmte. Vul de muffinbakplaat of bakplaat met 12 ramekins.

Stap 2

Meng in een kopje de chiazaden met water (chiaei).

Stap 3

Meng boekweitmeel, gemalen noten, stevia, lijnzaadmeel en bakpoeder. Verwarm de kokosolie, tahini en groentedrank zachtjes tot de kokosolie vloeibaar is. Roer de vruchtenpulp en de chiaei erdoor en vouw de vloeibare ingrediënten kort door de droge ingrediënten tot het beslag bindt.

Stap 4

Spatel de physalis erdoor en bewaar er een paar voor de versiering. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes.

Stap 5

Bak de muffins in de voorverwarmde oven op de middelste plank in ongeveer 25 minuten gaar. Haal uit de pan, laat lichtjes afkoelen, versier met gesmolten chocolade indien gewenst en geniet.

Bijpassende producten