🎄 Dubbele kerstvreugde: 2 halen 1 betalen op alle adventskalenders met de code ADV2FOR1 en krijg de goedkoopste helemaal GRATIS! 🎄
🗓 20-12-2019 👤 Nele Burschik 🕒 10 Notulen 👌 Gewoon

Dennenpasta pesto

Wat is er beter dan pasta met pesto als je niet weet wat je moet koken? De pijnboompittenpesto is snel te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Pijnboompitten verfijnen uw pesto met een fijn, licht amandelachtig en discreet harsachtig aroma. Bovendien geeft de pijnboompuree uw pesto een romige, zachte consistentie.

Dennenpasta pesto

Voor je pijnboompittenpesto heb je nodig:

  • 1 eetlepel pijnboompitten of 1 eetlepel pijnboompittenpuree
  • 130 tot 150 ml olijfolie
  • 3 bosjes basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 80 tot 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout
  • (pasta)

Voorbereiding:

  1. Rooster de pijnboompitten eerst lichtjes in een pan zonder vetstof. Draai verschillende keren tot de pitten bruin worden en een aromatische geur zich door uw keuken verspreidt. Leg de pitten op een bord aan de kant en laat ze afkoelen.
  2. Was vervolgens de basilicum en pluk de blaadjes eraf. Pel de knoflook en hak hem grof.
  3. Doe dan de basilicum, knoflook, Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten in een blender. Pureer de ingrediënten en voeg geleidelijk de olijfolie toe tot de gewenste consistentie is bereikt.
  4. Verfijn de pesto in de laatste stap met zout of andere kruiden naar smaak en giet hem in een glazen pot.

Bijpassende producten