🗓 02-11-2020 👤 Lukas 🕒 50 Notulen 👌 Gewoon

Dinkel & Cheese

Wil je een overload aan kaas? Dan is dit recept precies wat je nodig hebt.

Dinkel & Cheese

Ingrediënten

  • Parmezaan: 100 g
  • Cheddar geraspt: 200 g
  • Geraspte emmentaler: 200 g
  • Room: 200 ml
  • Boter: 60 g
  • Meel: 40 g
  • Melk: 400 ml
  • Spelt noedels: 500 g
  • Peper: 0,5 theelepel
  • Zout: 0,5 theelepel
  • Nootmuskaat: 0,5 theelepel
  • Chili: 0,5 tl
  • Paprikapoeder: 0,5 theelepel

Voorbereiding

Stap 1

Maak eerst een klassieke roux in een sauspan. Verhit hiervoor de boter en roer dan geleidelijk de bloem erdoor tot een glad mengsel ontstaat. Zodra het mengsel dikker wordt, de melk en de room toevoegen en deze stap herhalen tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

Stap 2

Breng de roux aan de kook, voeg de specerijen toe en laat 10 minuten zachtjes koken.

Stap 3

Kook intussen de speltnoedels, giet ze af en leg ze in een ovenschaal.

Stap 4

Meng de roux met de kaas terwijl deze nog warm is. Leg wat kaas opzij om te bestrooien.

Stap 5

Giet de saus over de pasta en meng alles goed door elkaar.

Stap 6

Bestrooi het mengsel met de kaas zet het apart en bak het 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Bijpassende producten