🎄 Dubbele kerstvreugde: 2 halen 1 betalen op alle adventskalenders met de code ADV2FOR1 en krijg de goedkoopste helemaal GRATIS! 🎄
🗓 19-04-2021 👤 Pia Sickinger 🕒 60 Notulen 👌 Gewoon

Ei Witte Chocolade Cake

Deze vochtige chocoladetaart barst van de proteïnen en laat je smullen zonder wroeging.

Ei Witte Chocolade Cake

Ingrediënten

  • rijpe banaan: 1 stuk
  • Eieren of eivervangend poeder: 3 stuks
  • Agave siroop: 5 eetlepels
  • Magere kwark of veganistische kokosyoghurt: 500 g
  • Eiwitpoeder met chocoladesmaak (veganistisch, indien nodig. ATTENTIE: hier moet je op de smaak letten. Het moet heel dicht bij een normaal eiwitpoeder liggen): 50 g
  • Boekweitmeel: 250 g
  • Cacaopoeder, sterk ontvet: 30 g
  • Wijnsteenbakpoeder: 1 zakje
  • Amandelmelk: 100 ml

Andere

  • Mengkom
  • Handmixer
  • Zonnebloemolie en volkoren paneermeel voor het blik
  • Gugelhupf bakvorm, bij voorkeur van siliconen
  • aluminiumfolie om de taart te bedekken
  • Tandenstokers om de stokjes te testen
  • Bessen & kokosyoghurt met vanillepoeder

Voorbereiding

Stap 1

Doe de banaan in de mengkom en prak hem lichtjes met de handmixer (of met een vork).

Stap 2

Voeg de eieren en de agavesiroop toe en mix tot een schuimige massa.

Stap 3

Nu kunt u alle andere ingrediënten toevoegen en mengen tot een homogene massa.

Stap 4

Laat het deeg 10 minuten rusten alvorens het opnieuw goed te mengen. Het boekweitmeel zal geleidelijk een deel van de vloeistof absorberen, en het daaropvolgende mengen zal ervoor zorgen dat alles goed verdeeld wordt.

Stap 5

Verwarm ondertussen uw oven voor op 175°C, vet het blik goed in en bestrooi het met paneermeel.

Stap 6

Nadat u het deeg 10 minuten hebt laten rusten en het nogmaals goed hebt gemengd, doet u het in de vorm, dekt u het af met aluminiumfolie en laat u het ongeveer 40 minuten in de oven staan. Test het met een eetstokje, als een deel van het deeg aan het eetstokje blijft plakken, laat het dan nog een paar minuten in de oven staan.

Stap 7

Serveer je cake met bessen en wat kokosyoghurt. HEERLIJK!

Tips

In het algemeen, zorg ervoor dat je proteïne poeder zoet genoeg is voor deze cake. Als je een proteïnepoeder zonder zoetstof of suiker gebruikt, voeg dan meer agavesiroop toe aan je beslag.

Als je de taart veganistisch wilt maken, kun je de eieren vervangen door eivervangend poeder, de magere kwark door kokosyoghurt en het eiwitpoeder door veganistisch eiwitpoeder.

Ik gebruik altijd de magere kwark van Ehrmann, die is niet zo droog en smaakt erg goed. Als u een ander merk gebruikt, moet u misschien iets meer amandelmelk toevoegen (ca. 20-40 g).

Wijnsteenbakpoeder heeft het voordeel dat het glutenvrij is en dus gemakkelijker voor je darmen. Als je geen problemen hebt met gluten, kun je ook een pakje gewoon bakpoeder gebruiken.

Als u een marmercake wilt maken, gebruik dan slechts de helft chocolade-eiwitpoeder en cacaopoeder en gebruik vanille-eiwitpoeder voor de andere helft.

Een bakblik moet voor 3/4 gevuld zijn met beslag voordat het de oven ingaat. Als je beslag over hebt, maak er dan wat muffins van. Op deze manier is uw taart gegarandeerd perfect. Je kunt de muffins invriezen en ze in porties ontdooien.

Ik heb de muffins op de foto bestrooid met bevroren frambozen en cacao nibs.

Liefs, Pia van strwbrrymnt.food