🔔Pssst, early birds! - 10% korting op alle adventskalenders*: ADVENT_SHOP 🔔
🗓 15-01-2021 👤 Melli 🕒 30 Notulen 👌 Gewoon

Gevulde champignons met knoflook-amandelpesto

Vul uw champignons zoals u wilt. Hier met een heerlijke knoflook-amandel pesto.

Gevulde champignons met knoflook-amandelpesto

Ingrediënten

  • Champignons: 250 g
  • Olijfolie: 1,5 el
  • Citroensap, vers geperst: 1 el.
  • Knoflook, fijngehakt: 1 teentje
  • lente-ui, fijngesneden: 1,5 stuks
  • Zout: 1 snuifje
  • Peper: 1 snuifje
Ingrediënten voor de knoflook-amandel pesto:
  • geblancheerde amandelen, gemalen: 70 g
  • knoflook: 2,5 tenen
  • Olijfolie: 2 eetlepels
  • Avocado, hennep of meer olijfolie: 1 el.
  • Citroenrasp: 2 eetlepels
  • Rozemarijn: 0.75 tl
  • Tijm: 0,5 theelepel
  • salie: 0,5 theelepel
  • Groene peper uit de molen: 1 snuifje
  • zout: 0,5 theelepel

Voorbereiding

Stap 1

Maak de champignons schoon, verwijder de steeltjes en leg ze in een ovenvaste schaal.

Stap 2

Klop alle ingrediënten voor de marinade fijn en marineer de champignons erin. Laat ze minstens 30 minuten marineren.

Stap 3

Blender alle ingrediënten voor de pesto in een blender of keukenmachine tot een romige pasta.

Stap 4

Vul de champignons met de knoflook-amandelpesto en serveer of bak ze nog 10-15 minuten in de oven op 180°C.

Bijpassende producten