🔥 Let op: bij temperaturen boven 25°C kunnen onze chocoladeproducten smelten🔥
🗓 07-07-2022 👤 Laura Wittmann 🕒 10 Notulen 👌 Gewoon

Gierst pap met vanille en Maca

De vroege vogel heeft het makkelijker met een heerlijk ontbijt. Onze glutenvrije gierstpap smaakt naar maca en meer...!

Gierst pap met vanille en Maca

Havermout op basis van havervlokken is DE klassieker. Maar als je een beetje variatie wilt of geen gluten verdraagt, moet je zeker havermout met gierst proberen. Samen met maca smaakt het niet alleen heerlijk, maar zit het ook boordevol voedingsstoffen. Een heerlijk ontbijt om de dag vol energie te beginnen!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 70 g gierstvlokken
  • 350 tot 400 ml vloeistof (melk, plantaardige drank of water)
  • 1 snuifje zout
  • 1 theelepel chiazaad
  • 1 theelepel Maca poeder
  • 1 theelepel vanille
  • 2 eetlepels zoetstof naar keuze (bijv. ahornsiroop, honing of ½ geprakte banaan)
  • Toppings naar keuze - hier: Frambozen, bosbessen, hazelnootpuree, pruimen en muesli.

Voorbereiding

  • Breng de gierstvlokken in 350 ml vocht aan de kook en roer regelmatig.
  • Zet het vuur laag en roer zout, zoetstof naar keuze, chiazaad en maca-poeder erdoor.
  • Voeg zo nodig meer vloeistof toe en laat op laag vuur sudderen tot de gewenste consistentie is bereikt.
  • Versier met heerlijke toppings en begin de dag.

Bijpassende producten