
Ingrediënten
- kleine broccoli: 1 stuk
- Champignons: 50 g
- Ui: 0,5 stuk
- Basmatirijst (gekookt): 100 g
- Paneermeel: 30 g
- cashewnoten: 60 g
- Gistvlokken: 2 el
- zout en peper: naar behoefte
- Gerookt paprikapoeder: naar behoefte
- nootmuskaat: naar behoefte
- Tamari: 1 eetlepel.
- mosterd: 1 el.
- tapiocazetmeel: 1 el.
- cashewpuree: 1 eetlepel
- Plantaardige drank: 100 ml
Voorbereiding
Stap 1
Week 30g cashewnoten 's nachts. Pureer vervolgens met de groentedrank, mosterd, tamari, cashewpuree, zetmeel en 1 el gistvlokken in een krachtige blender tot een saus.
Stap 2
Hak de broccoli fijn in de keukenmachine en hak de champignons en uien fijn. Bak in olie in een pan en laat lichtjes bruin worden.
Stap 3
Voeg de saus toe, zet het vuur uit en laat kort indikken. Breng op smaak met zout, peper, paprikapoeder en nootmuskaat. Hak de overgebleven cashewnoten fijn, meng met het broodkruim en de overgebleven gistvlokken.
Stap 4
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Stap 5
Doe het groentemengsel in een ovenschaal samen met de rijst.
Stap 6
Strooi de cashewnootkruimels erover en bak ca. 30 min. op 180°C.