🎄 Dubbele kerstvreugde: 2 halen 1 betalen op alle adventskalenders met de code ADV2FOR1 en krijg de goedkoopste helemaal GRATIS! 🎄
🗓 19-01-2021 👤 Michael Dietz 🕒 45 Notulen 👌 Gewoon

Kamut noedels met rode biet & lupine tempeh

Kamut is een Europees oergraan met 20-40% meer eiwitten dan tarwe en levert langer energie. Mijn tip: een goede veganistische bolognese kost tijd, dus het is het beste om het een dag van tevoren te bereiden, zodat het een nacht kan weken.

Kamut noedels met rode biet & lupine tempeh

Ingrediënten

  • Knoflook: 1 teentje
  • Uien: 2 stuks
  • Rode biet knol: 4 stuks
  • Tempeh: 1 pakje
  • Tomatensaus: 1 fles
  • olijfolie: 3 el
  • verse basilicum: 1 handvol
  • Italiaanse kruiden: 3 eetlepels
  • Kamut noedels: 1 pak

Voorbereiding

Stap 1

Pel en snipper de uien en knoflook en fruit ze in olie.

Stap 2

Snijd de tempeh in kleine stukjes en bak ze apart in een pan. Opmerking: Tempeh heeft meer olie nodig, dus voeg beetje bij beetje toe.

Stap 3

Snijd de bieten in kleine stukjes, hak ze eventueel in een blender en voeg ze bij de uien/knoflook. Kook op een laag vuurtje.

Stap 4

Wanneer de tempeh gekleurd is (ongeveer 15 minuten), voeg je hem bij de groenten in de pan. Voeg nu de tomatensaus en de kruiden toe (bijv. oregano, tijm, basilicum, salie, maar ook paprikapoeder, peper en een beetje zout). U kunt ook wat rode wijn en appelstroop toevoegen om het een beetje zoet te maken.

Stap 5

Voeg tot slot een scheutje goede olijfolie en verse kruiden toe, indien beschikbaar.

Stap 6

Serveer met pasta en geniet.

Bijpassende producten