🔥 Let op: bij temperaturen boven 25°C kunnen onze chocoladeproducten smelten🔥
🗓 07-07-2022 👤 Lara Olkner

Kikkererwtenblinis met oesterzwammen en avocadocrème

Als je een fan bent van pannenkoeken, zul je de kikkererwten blini's geweldig vinden! De kleine Russische pannenkoekjes met oesterzwammen en avocadocrème doen het altijd goed en zorgen ervoor dat u zich in de zevende hemel waant.

Kikkererwtenblinis met oesterzwammen en avocadocrème

Ingrediënten

Bereidingstijd: 15 minuten

Wat u nodig heeft: Keukenpapier | Mes | Snijplank | Kommen | Klopper | Kookplaat | Pan | Vork

Voorbereiding

Stap 1

Maak de oesterzwammen schoon met keukenpapier. Snijd 1 champignon in fijne blokjes en snijd de overige champignons in de lengte in reepjes. Meng het kikkererwtenmeel, 200 ml amandeldrank en bakpoeder in een kom en breng op smaak met zout en peper. Spatel er de in blokjes gesneden oesterzwammen door.

Stap 2

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak het deeg in porties van 4 blini's ongeveer 3 minuten aan beide kanten. Verhit de resterende olie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen in 4-5 minuten aan alle kanten. Breng op smaak met zout en peper.

Stap 3

Was de waterkers, schud droog en hak fijn. Voor de avocadocrème, halveer en pit de avocado. Pureer het vruchtvlees in een kom met de resterende amandeldrank en azijn met een vork en breng op smaak met zout. Serveer de blini's met de oesterzwammen en avocadocrème en garneer met tuinkers.


Dit eenvoudige recept kan bij elke gelegenheid worden genuttigd en komt van de creatieve geesten vandigitale voedseluitgeverij FOODBOOM.

Zin in nog meer heerlijke recepten? Kom dan naar FOODBOOM: uw digitale hulpje bij het fornuis. Voor inspiratie, professionele tips, smaakexplosies en momenten van plezier. Voor elk kookniveau, elke gelegenheid en elk budget - het belangrijkste is dat het lekker smaakt.