🗓 17-06-2020 👤 Pia Sickinger 🕒 30 Notulen 👌 Gewoon

Kleurrijke noedelpan

Deze romige, pittige noedelpan kan puur plantaardig worden bereid, dankzij cashewnoten en gistvlokken.

Kleurrijke noedelpan

Ingrediënten

  • cashewnoten: 100 g
  • warm water: 500 ml
  • Olijfolie om te bakken: 3 el.
  • selderij, in zeer kleine blokjes gesneden: 90 g
  • paprika, in blokjes gesneden: 1 stuk
  • verse of bevroren broccoli: 400 g
  • Wortelen, vers of bevroren, in plakjes gesneden: 250 g
  • Erwten, uit pot of diepvries: 150 g
  • Tomatenpuree: 1 eetlepel
  • Volkoren pasta: 500 g
  • Peterselie, fijngehakt, alternatief: 0,5 bosje
  • Parmezaan of edelgistvlokken, als alternatief: 1 eetlepel
  • Kruiden: Cayennepeper: 2 theelepels.
  • Paprikapoeder, zoet: 2 theelepels.
  • Kurkuma poeder: 0,5 theelepel.
  • Nootmuskaatpoeder: 0,5 theelepel
  • Kruidenzout of groentebouillon(zonder gist en suiker): 1 el.
  • Zout en peper, ongeveer: 1 theelepel.
  • chilivlokken, optioneel:

Andere

  • Blender en hoge kom om de cashewnoten te pureren
  • Pot met water en zout om de noedels in te koken
  • Grote pan voor de saus

Voorbereiding

Stap 1

Week de cashewnoten ten minste 30 minuten in 500 ml heet water.

Stap 2

Was en hak de groenten.

Stap 3

Voeg olijfolie en de kruiden (behalve het kruidenzout en de groentebouillon) toe aan de pan en bak alles goed gedurende 5 min.

Stap 4 Voeg de verse groenten toe.

Voeg nu de verse groenten en de tomatenpuree toe en bak alles nog 10 minuten goed door.

Stap 5

Pureer intussen de cashewnoten met water en 1 el groentebouillon of kruidenzout en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 6

Voeg na 10 minuten de cashewnoten en de diepvriesgroenten toe en laat nog 10-15 minuten sudderen.

Stap 7

Voeg de noedels toe aan de saus en breng op smaak met zout, peper en chilivlokken.

Tips

  • Een pasta pan is een geweldige manier om restjes op te gebruiken of de vriezer op te ruimen. Je kunt alle groenten gebruiken die je lekker vindt en die goed samengaan met pasta.
  • Ideeën voor groenten die goed combineren en goed samengaan met pasta:

    • Rode biet
    • Courgette
    • Aubergine
    • Tomaten
    • Champignons
    • Prei
    • Spinazie
    • Kool
    • Selderij
    • Pompoen
    • Asperges

Bijpassende producten