
Ingrediënten
- Hokkaido pompoen: 1 pompoen
- Volkorenrijst: 0,5 kop
- quinoa: 0,5 kop
- kleine courgette: 1 stuk
- Cashewnoten: 1 handvol
- Zwart-witsesamzaad: 1 eetlepel
- Kerrie: 1 eetlepel
- Tijm: 1 el
- takjes rozemarijn: 1 handvol
- Olijfolie: 4 eetlepels
Voorbereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 boven/benedenwarmte.
Stap 2
Snijd de pompoen in vieren en verwijder de kern, besprenkel met een beetje olijfolie en bak kort voor in de oven.
Stap 3
Bak ondertussen de rijst en quinoa in een beetje olie, voeg het dubbele van de hoeveelheid water toe en kook tot ze gaar zijn.
Stap 4
Snijd de courgettes in kleine blokjes en bak ze in olijfolie.
Stap 5
Voeg een handje cashewnoten, quinoa/rijstmix, tijm en kerriepoeder toe en bak even mee.
Stap 6
Haal de voorgebakken pompoen uit de oven, vul met het groenten-rijstmengsel, bestrooi met de takjes rozemarijn en besprenkel met een beetje olijfolie.
Stap 7
Zet nu alles terug in de oven en bak tot de pompoen gaar is en de rijst knapperig.
Stap 8
Bestrooi met sesamzaad vlak voor het verwijderen.