🗓 20-01-2021 👤 Judit 🕒 45 Notulen 👌 Gewoon

Ovenpompoen met krokante kerrierijstvulling

Een grote pompoen gevuld met lekker gekruide rijst en quinoa - een heerlijke maaltijd voor jou en je vrienden of familie.

Ovenpompoen met krokante kerrierijstvulling

Ingrediënten

  • Hokkaido pompoen: 1 pompoen
  • Volkorenrijst: 0,5 kop
  • quinoa: 0,5 kop
  • kleine courgette: 1 stuk
  • Cashewnoten: 1 handvol
  • Zwart-witsesamzaad: 1 eetlepel
  • Kerrie: 1 eetlepel
  • Tijm: 1 el
  • takjes rozemarijn: 1 handvol
  • Olijfolie: 4 eetlepels

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 boven/benedenwarmte.

Stap 2

Snijd de pompoen in vieren en verwijder de kern, besprenkel met een beetje olijfolie en bak kort voor in de oven.

Stap 3

Bak ondertussen de rijst en quinoa in een beetje olie, voeg het dubbele van de hoeveelheid water toe en kook tot ze gaar zijn.

Stap 4

Snijd de courgettes in kleine blokjes en bak ze in olijfolie.

Stap 5

Voeg een handje cashewnoten, quinoa/rijstmix, tijm en kerriepoeder toe en bak even mee.

Stap 6

Haal de voorgebakken pompoen uit de oven, vul met het groenten-rijstmengsel, bestrooi met de takjes rozemarijn en besprenkel met een beetje olijfolie.

Stap 7

Zet nu alles terug in de oven en bak tot de pompoen gaar is en de rijst knapperig.

Stap 8

Bestrooi met sesamzaad vlak voor het verwijderen.

Bijpassende producten