
Ingrediënten
- Tofu: 200 g
- Witte reuzenbonen: 100 g
- Groenten naar keuze (hier: Romanesco, broccoli & bloemkool: 200 g
- Pindakaas: 1 el
- kokosolie: 1 theelepel
- geroosterde pinda's: 10 g
- Sesamzaad: 5 g
- Zout: 1 snuifje
- Peper: 1 snuifje
- Paprika (heet): 1 snuifje
- Cayennepeper: 1 snuifje
- Gember (gemalen): 1 snuifje
Voorbereiding
Stap 1
Knijp het vocht uit de tofu, snijd hem in kleine blokjes en doe die in een kom.
Stap 2
Spoel de reusachtige witte bonen goed af en doe ze bij de tofu, voeg vervolgens de kruiden toe (gember, cayennepeper, zout en peper) en meng tot de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.
Stap 3
Verdeel de tofu en bonen over bakpapier en bak ze 20 minuten in de oven op 180*C.
Stap 4
Bereid/kook intussen de groenten en bereid de pindacrème: Meng hiervoor een flinke eetlepel pindakaas met een beetje kokosolie en kruiden (gerookt paprikapoeder of heet paprikapoeder en chilipeper of cayennepeper).
Stap 5
Als alles klaar is, gewoon opdienen in een schaal en garneren met pinda's en sesamzaadjes.