

Een van de lekkerste combinaties is pinda met chocolade. Het zal de knieën van iedereen met een zoetekauw zwak maken. Het beste aan dit recept is dat het volledig vrij is van geraffineerde suiker, tarwemeel en slechte vetten. Deze repen kunnen in een paar stappen worden bereid en kunnen, afhankelijk van uw voorkeur, veganistisch worden gemaakt (vervang de honing door ahornsiroop of agavesiroop). Dit recept is ook een hit bij sportliefhebbers, dankzij het verhoogde eiwitgehalte.
Ingrediënten (voor ongeveer 15 kleine repen):
Voor de eerste laag:
- 2 kopjes (300 g) gerolde haver
- 1 kop (150 g) amandelmeel
- 1/3 kopje (100 g) honing
- 1/2 kop (100 g) pindakaas
Voor de tweede laag:
- 1 kop (150 g) sojacrispies
- 1 kop (200 g) pindakaas
- 1/2 kop (100 g) honing
Voor de derde laag:
- 100 g chocoladedruppels
- 1 theelepel kokosolie
- 20 g witte chocolade
- Goji bessen
- Chia zaden
Voorbereiding
Meng eerst met je handen de ingrediënten voor de eerste laag in een kom en druk het mengsel in een met bakpapier bekleed bakblik. Zet dit even in de koelkast. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de tweede laag in een kom. Verdeel dit mengsel vervolgens gelijkmatig over de eerste laag en zet opnieuw in de koelkast. Smelt vervolgens de chocoladedruppels met de kokosolie op een zacht vuurtje en verdeel ze over de tweede laag. Tot slot kun je de pindarepen garneren met witte chocolade, gojibessen en chiazaadjes.
Dit pindarecept werd verstrekt door de lieve Stephanie. Ze post heerlijke, eenvoudige en natuurlijke recepten op haar Instagram-account en op haar YouTube-kanaal. Bekijk zeker haar sociale media kanalen!
Instagram: hiitssteph
YouTube: hiitssteph