🗓 14-11-2018 👤 Sara Bakane 🕒 40 Notulen 👌 Gewoon

Pompoen en kikkererwten curry met rijst en cashewnoten

De geur van kaneel, kurkuma en komijn is hemels. Gecombineerd met kikkererwten en pompoen, maakt het een heerlijk curry.

Pompoen en kikkererwten curry met rijst en cashewnoten

Ingrediënten:

  • 1 kleine Hokkaido pompoen, gewassen, ontpit, in blokjes van 1 cm gesneden.
  • 270 g droge kikkererwten - een nacht laten weken
  • 3 el frituurolie (bijv. zonnebloemolie)
  • 1 rode gedroogde chilipeper, ontdaan van de zaadjes, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels komijn
  • 2 teentjes knoflook, velletje verwijderd, geperst
  • 2 sjalotten, ontdaan van vel, in blokjes gesneden
  • 400 g tomaten uit blik, in stukjes gesneden
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel kristalzout
  • Peper
  • Koriander
  • Cashewnoten
  • Kokosmelk

Voorbereiding

Verhit de olie in een steelpan. Wanneer het heet is, de kruiden, sjalotten, knoflook en chilipeper toevoegen. Roerbak tot de sjalotten doorschijnend zijn. Voeg de pompoen en kikkererwten toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar in de pot. Doe het deksel erop en stoom gedurende ongeveer 5 minuten. Pas nog steeds op dat je niets verbrandt. Voeg de tomaten, kokosbloesemsuiker, zeezout en peper toe en roer nog eens goed. Als de vloeistof te veel inkookt, gewoon wat water toevoegen. Laat de groenten ongeveer 30 minuten sudderen tot de pompoen zacht is. Garneer om te serveren met koriander en cashewpuree. Als u het gerecht iets romiger wilt, kunt u ook een scheutje kokosmelk toevoegen.

Hartelijk dank aan Klara en Ida voor dit heerlijke recept.

Instagram: klara_and_ida

Bijpassende producten