🔔Pssst, early birds! - 10% korting op alle adventskalenders*: ADVENT_SHOP 🔔
🗓 09-06-2020 👤 Patrick 🕒 20 Notulen 👌 Gewoon

Rabarber chocolade taart

Rabarber, de perfecte metgezel voor de lente, brengt een verfrissende fruitige noot met zich mee

Rabarber chocolade taart

Ingrediënten

  • Rabarber (geschild): 600 g
  • Bananen : 4 stuks
  • Eieren : 4 stuks
  • gemalen amandelen of noten: 130 g
  • kokosvlokken: 130 g
  • Kokosmelk : 40 ml
  • cacaopoeder: 2 el
  • kaneel: 1 theelepel
  • indien nodig bakpoeder: 0,5 zakje
  • indien nodig honing (voor wie van zoeter houdt): 1 el.

Voorbereiding

Stap 1

Schil de rabarber en snijd hem op de lengte van de broodvorm.

Stap 2

Maal de amandelen of noten

Stap 3

Pureer of pureer de bananen. Doe alle ingrediënten samen in een blender en mix of mix in een sleutel met een handmixer tot een homogene massa

Stap 4

Vet de broodvorm in met vet, boter of ghee (gebruik bakpapier als alternatief).

Stap 5

Verwarm de oven voor (180 °C boven- en onderwarmte).

Stap 6

Leg de rabarberstaafjes en het deegmengsel in lagen in de broodvorm, beginnend met het deeg en eindigend met de rabarber.

Stap 7

Bak gedurende 60 - 70 minuten

Bijpassende producten