🔔Pssst, early birds! - 10% korting op alle adventskalenders*: ADVENT_SHOP 🔔
🗓 05-12-2019 👤 Mary Cheung 👌 Gewoon

Risotto met walnoten

Walnoten zijn een echte allrounder en zijn geschikt als snack voor tussendoor, als vulling en om elk recept pittiger te maken. Maar niet alleen hele walnoten, ook in de vorm van moes is het perfect als topping voor uw favoriete gerechten.

Risotto met walnoten

Wist u dat walnoten vaak "voedsel voor de hersenen" worden genoemd, omdat hun uiterlijk doet denken aan het menselijk brein en ze naar verluidt uw leervermogen verhogen? Ze worden ook beschouwd als krachtpatsers die rijk zijn aan voedingsstoffen en zorgen voor afwisseling in uw keuken dankzij hun milde en zoete smaak. Voor het koude jaargetijde hebben wij een heerlijke walnootrisotto voor u, die u van binnenuit verwarmt en u rijkelijk van vitaminen voorziet.

Ingrediënten voor 3-4 porties:

Risottoreis

Voorbereiding:

  • Hak de walnoten grof, rooster ze in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn en laat ze op een bord afkoelen. Rasp de Parmezaanse kaas en zet apart.
  • Fruit dan de uien en champignons in een grote pan met boter. Wanneer de ui glazig is, de rijst toevoegen en lichtjes bakken. Blus vervolgens af met witte wijn en laat die verdampen. Voeg vervolgens de groentebouillon toe, zodat de rijst niet aan de bodem van de pan blijft kleven en roer goed.
  • Laat de rijst nu op een laag vuur ongeveer 20 minuten sudderen. Breng op smaak met zout of peper. Zet het vuur uit en roer de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Voeg tenslotte de walnoten toe. U kunt nu de overgebleven walnotenpuree gebruiken als topping voor uw risotto. Serveer tot slot met een koel glas witte wijn en geniet!

Bijpassende producten