Ingrediënten
- Hazelnoten: 300 g
- nootmuskaat: 1 tl.
- gemalen vanille: 1 theelepel.
- Wortelen: 3 stuks.
- stukje gember ter grootte van een duim: 1 stuks.
- dadelcrème: 2 el.
- zout: 1 snufje
- kaneel: 1 theelepel.
- Mango's: 2 stuks.
- gedroogde passievruchten (of andere wrange gedroogde vruchten): 4 TBSP.
- kokosmelk: 200 ml
- Medjoul data: 4 stuks.
- Psylliumdoppen: 1,5 theelepel.
Voorbereiding
Stap 1
Bekleed een bakblik (20x25 cm) met keukenfolie, was de gember en maal fijn met de hazelnoten in een blender.
Stap 2
Was en rasp de wortelen fijn. Ontpit de dadels voor de topping.
Stap 3
Meng de droge ingrediënten in een kom. Voeg de dadelcrème en het wortelschaafsel toe en meng tot een gladde massa.
Stap 4
Giet het mengsel in een vorm, verdeel het gelijkmatig en zet het in de koelkast.
Stap 5
Was, schil en fileer de mango's en pureer ze met passievrucht, dadels en kokosmelk in een krachtige blender.
Stap 6
Voeg de psylliumschillen toe en meng nogmaals kort.
Stap 7
Verdeel de room gelijkmatig over het deeg en zet opnieuw in de koelkast.