
Deze noedelsalade brengt veel Aziatische flair in uw keuken. De dressing is bijzonder lekker en geeft de sobanoedels een heerlijke pindasmaak. Trouwens, als je niet van koriander houdt - verse peterselie is ook goed!
Ingrediënten voor 1 portie
Voor de noedelsalade:
- 80 g sobanoedels
- 100 g tofu
- 1 wortel
- ¼ rode kool
- 1 lente-ui
- ½ peper
Voor de dressing:
- 1½ el pindakaas
- 1 el limoensap
- 1 theelepel rijstazijn
- 1 theelepel tamari
- ½ theelepel misopasta
- 1 theelepel ahornsiroop
- 1 theelepel sesamolie
- ½ theelepel knoflookpoeder
- ½ theelepel gemalen gember
- 2 el water
Voor de garnering:
Voorbereiding
- Snijd de tofu in blokjes en bak ze in de oven op 200 graden in ongeveer 15 minuten knapperig, af en toe draaien.
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de groenten in dunne plakjes.
- Meng de ingrediënten voor de dressing.
- Meng de gekookte noedels met de dressing, groenten en gebakken tofu.
- Bestrooi met de koriander, pinda's en sesamzaadjes.
- Eet de salade direct warm of laat afkoelen en geniet.
Geniet van het koken!