🗓 04-05-2019 👤 Laura Wittmann 🕒 20 Notulen 👍 Medium

Soba noedelsalade met krokante tofu

Noedelsalade is altijd een prima afhaalmaaltijd voor een barbecue. Vandaag is het Aziatisch voor de verandering.

Soba noedelsalade met krokante tofu

Deze noedelsalade brengt veel Aziatische flair in uw keuken. De dressing is bijzonder lekker en geeft de sobanoedels een heerlijke pindasmaak. Trouwens, als je niet van koriander houdt - verse peterselie is ook goed!

Ingrediënten voor 1 portie

Voor de noedelsalade:

  • 80 g sobanoedels
  • 100 g tofu
  • 1 wortel
  • ¼ rode kool
  • 1 lente-ui
  • ½ peper

Voor de dressing:

  • 1½ el pindakaas
  • 1 el limoensap
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel tamari
  • ½ theelepel misopasta
  • 1 theelepel ahornsiroop
  • 1 theelepel sesamolie
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel gemalen gember
  • 2 el water

Voor de garnering:

Voorbereiding

  • Snijd de tofu in blokjes en bak ze in de oven op 200 graden in ongeveer 15 minuten knapperig, af en toe draaien.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de groenten in dunne plakjes.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Meng de gekookte noedels met de dressing, groenten en gebakken tofu.
  • Bestrooi met de koriander, pinda's en sesamzaadjes.
  • Eet de salade direct warm of laat afkoelen en geniet.

Geniet van het koken!

Bijpassende producten