🎄 Dubbele kerstvreugde: 2 halen 1 betalen op alle adventskalenders met de code ADV2FOR1 en krijg de goedkoopste helemaal GRATIS! 🎄
🗓 26-01-2018 👤 Alina Marcus 🕒 20 Notulen 👌 Gewoon

Vanille cashew flensjes met bosbessensaus en koekjes crumble

Vanille cashew crêpes met bosbessensaus en cookie crumble, een hemelse verleiding voor u en uw vrienden!

Vanille cashew flensjes met bosbessensaus en koekjes crumble

Cr-pes-e1521550826708

We hebben het perfecte zondagsrecept voor je! Verras uw geliefden of geef uzelf een zoet begin van de dag. Je hebt vast alle ingrediënten in huis, dus niets staat een beetje bakactie in de weg. De vanille cashew crêpes smaken aangenaam zoet en nootachtig en zijn gewoonweg fantastisch samen met de fruitige bosbessensaus en de koekkruimels. tover een glimlach op het gezicht van uw gezin en uzelf op zondagmorgen! Veel plezier met het recept.

Ingrediënten (voor 8-10 kleine crêpes):

Voor het crêpes beslag:

  • 100 g speltmeel
  • 10 g proteïnepoeder
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 300 ml (cashew)melk, Tip: de cashewdrank kan gemakkelijk zelf worden gemaakt. Week 50 g cashewnoten 2 uur in water, pureer ze met 500 ml water en zeef ze door een theedoek.
  • 1 ei of 1 eetlepel sojabloem
  • 1 snuifje vanille
  • 1 theelepel stevia of 1-2 eetlepels agavesiroop
  • 1 eetlepel kokosolie om te frituren

Voor de cashewcrème

Toppings:

  • 1 kopje bevroren bosbessen, ontdooid
  • 1 theelepel vanille
  • 2 koekjes naar keuze
  • Bosbessen, bramen

Voorbereiding

Eerst moet je bloem, bakpoeder en proteïnepoeder mengen. Dan kunt u ei of sojameel, vanille, zoetstof en cashewnootdrank toevoegen. Meng het deeg tot het een homogene, vloeibare consistentie heeft bereikt en laat het even rusten. Als het mengsel te stevig is, roer er dan gewoon een beetje water door. Terwijl het deeg rijst, kunt u de room van cashewpuree en ahornsiroop mengen. Pureer dan gewoon de bevroren bosbessen en de vanille in een blender. Je kunt de koekjes grof verkruimelen en apart leggen. Verhit wat kokosolie in een pan. Verdeel vervolgens ongeveer 2 eetlepels van het beslag dun in de pan en bak af. Zodra er belletjes verschijnen, draait u de crêpe om. Bak goed aan beide kanten. Leg nu een laagje op de crêpes en smeer 1 eetlepel cashewnotencrème op elke crêpe. Maak tenslotte alles af met de bosbessensaus, de koekkruimels en nog meer bessen. Eet smakelijk!

Een groot dank je wel voor dit briljante recept gaat naar Susanne! Ze deelt meer geweldige foto's en heerlijke recepten op haar Instagram-account. Als u op zoek bent naar meer inspiratie, moet u zeker haar mooie creaties bekijken.

Instagram: greensusn

Bijpassende producten