🎄 Dubbele kerstvreugde: 2 halen 1 betalen op alle adventskalenders met de code ADV2FOR1 en krijg de goedkoopste helemaal GRATIS! 🎄
🗓 15-09-2018 👤 Mara Müller 🕒 45 Notulen 👍 Medium

Vegan hazelnoottaart - de herfstige verleiding

Veganistische hazelnoottaart, met dit recept tover je een herfstige verleiding tevoorschijn voor jou en je vrienden!

Vegan hazelnoottaart - de herfstige verleiding

Gugelhupf-vegan-rezept-e1517910523246

De temperaturen dalen, de dagen worden merkbaar korter. Langzaamaan wordt het tijd om je gezelligste sjaals uit de kast te halen en de kaarsen in je knusse huis aan te steken. Want als het buiten kouder en donkerder wordt, wordt het binnen mooier en gezelliger; natuurlijk alleen als je alle nodige maatregelen neemt. Er is natuurlijk één ding waar je niet zonder kunt tijdens een regenachtig weekend: Taart! Want heerlijke gebakjes in combinatie met een warme thee en het juiste gezelschap laten u de weersomslag echt vieren. Daarom hebben we vandaag een recept voor een veganistische hazelnoottaart voor je. Wij wensen u veel plezier met het maken en vooral met het genieten erna!

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 400 g speltmeel, type 630
  • 150 g hazelnoten
  • 150 g ruwe rietsuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 100 ml neutrale olie (hier raapzaadolie)
  • 400 ml plantaardige melk
  • 1⁄2 theelepels vanille, kaneel, piment

Voor het glazuur:

Voorbereiding:

Rooster alle hazelnoten (200 g) in een beklede pan. Verlaat het fornuis niet tijdens het roosteren, zodat de noten niet verbranden. Hak vervolgens de noten fijn, bewaar ongeveer 50 g voor decoratie. Deze worden later grover gehakt. Terwijl de oven voorverwarmt op 180°C, vet je de bakvorm in: Gebruik kokosolie of neutrale plantaardige olie. Meng de droge ingrediënten (bloem, suiker, bakpoeder en de gehakte hazelnoten) in een kom. De vloeibare ingrediënten (olie en plantaardige melk) moeten eerst worden gemengd voordat u ze met de droge ingrediënten mengt om een mooi deeg te vormen. Giet het beslag in de vorm en plaats in de oven. Na 25-30 minuten moet je het met stokjes kunnen testen. Haal de notentaart uit de vorm en laat afkoelen. Smelt de chocoladedruppels au bain-marie en giet ze over de afgekoelde hazelnoottaart. Hak de overgebleven hazelnoten grof en verdeel ze over de warme chocolade. Dat is het!

Nusskuchen-vegan-rezept

We willen Anna graag bedanken voor dit heerlijke recept! Neem zeker een kijkje op haar blog voor meer geweldige receptinspiratie en ook op haar Instagram-account.

Instagram:veganmom.com

Blog: veganmom.com

Bijpassende producten