🗓 01-06-2021 👤 Laura 🕒 30 Notulen 👌 Gewoon

Veganistische Groenten Chili

Veganistisch, pittig en heerlijk - dat is hoe goede chili moet zijn!

Veganistische Groenten Chili

Ingrediënten

  • Sojaplakjes: 125 g
  • Bleekselderij: 4 stengels
  • Rode peper: 1 stuk
  • Grote wortelen : 2 stuks
  • Ui: 1 stuk
  • teentje knoflook: 1 stuk
  • Maïskan: 1 stuk
  • Blik kidneybonen: 1 stuk
  • Groot blik gehakte tomaten: 1 stuk
  • Handjevol gevriesdroogde tomaten: 1 stuk
  • Tomatenpuree: 2 eetlepels
  • Zoete paprika:
  • Hete paprika:
  • Chilivlokken: 1 theelepel
  • Zout:
  • Peper:
  • Oregano:
  • Basilicum:
  • Peterselie:

Voorbereiding

Stap 1

Kook de sojakoteletten in 375 ml groentebouillon en laat ze 10 minuten staan; giet ze af. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook.

Stap 2

Bak alles in een grote pan, voeg dan de soja toe, voeg 1 el tomatenpuree toe en bak. Voeg de paprika's, wortels en selderij toe en sauteer ongeveer 3 minuten. Voeg de gehakte of gezeefde tomaten toe plus ongeveer dezelfde hoeveelheid water, voeg alle specerijen, kruiden en 1 eetlepel tomatenpuree toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen, zet het vuur iets lager.

Stap 3

Proef of de groenten de gewenste consistentie hebben en roer de gevriesdroogde tomaten erdoor, evenals de suikermaïs en de kidneybonen. Breng op smaak met kruiden en serveer.

Bijpassende producten