
Ingrediënten
- Sojaplakjes: 125 g
- Bleekselderij: 4 stengels
- Rode peper: 1 stuk
- Grote wortelen : 2 stuks
- Ui: 1 stuk
- teentje knoflook: 1 stuk
- Maïskan: 1 stuk
- Blik kidneybonen: 1 stuk
- Groot blik gehakte tomaten: 1 stuk
- Handjevol gevriesdroogde tomaten: 1 stuk
- Tomatenpuree: 2 eetlepels
- Zoete paprika:
- Hete paprika:
- Chilivlokken: 1 theelepel
- Zout:
- Peper:
- Oregano:
- Basilicum:
- Peterselie:
Voorbereiding
Stap 1
Kook de sojakoteletten in 375 ml groentebouillon en laat ze 10 minuten staan; giet ze af. Pel en snipper intussen de ui en de knoflook.
Stap 2
Bak alles in een grote pan, voeg dan de soja toe, voeg 1 el tomatenpuree toe en bak. Voeg de paprika's, wortels en selderij toe en sauteer ongeveer 3 minuten. Voeg de gehakte of gezeefde tomaten toe plus ongeveer dezelfde hoeveelheid water, voeg alle specerijen, kruiden en 1 eetlepel tomatenpuree toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen, zet het vuur iets lager.
Stap 3
Proef of de groenten de gewenste consistentie hebben en roer de gevriesdroogde tomaten erdoor, evenals de suikermaïs en de kidneybonen. Breng op smaak met kruiden en serveer.