🔔Pssst, early birds! - 10% korting op alle adventskalenders*: ADVENT_SHOP 🔔
🗓 07-05-2021 👤 Victor 🕒 120 Notulen 👍 Medium

Veganistische kruimeltaart

De klassieke taart. Waarom probeer je geen veganistisch recept?

Veganistische kruimeltaart

Ingrediënten

  • Meel: 500 g
  • Gist, vers (1 blokje): 42 g
  • Rietsuiker: 50 g
  • Zout: 1 snuifje
  • Sojadrank: 350 ml
  • Boter, zacht: 50 g
  • Voor de crumble:
  • rietsuiker: 150 g
  • fijne havervlokken: 50 g
  • Meel: 250 g
  • Boter: 150 g
  • Kaneel: 1 snuifje
  • zout: 1 snuifje
  • appels of ander fruit, bv. abrikozen:3-4 stuks
  • een beetje boter voor de bakplaat

Voorbereiding

Stap 1

Zeef de bloem in een kom. Verwarm de sojadrank op een laag vuurtje. Verkruimel de gist in de lauwe sojadrank. Wees voorzichtig dat het slechts lauw is. De gist zal worden gedood als de temperatuur te hoog is. Roer 4 eetlepels van de 500 g bloem door de sojadrank. Voeg een snufje suiker toe en laat het mengsel afgedekt 30 minuten rusten.

Stap 2

Meng de bloem met de suiker en het zout. Snijd de boter in kleine vlokjes en voeg het gistmengsel toe. Meng alles tot een glad deeg. Dek het deeg af en laat het ongeveer 1 uur rijzen.

Stap 3

Bereid intussen de crumble. Meng alle ingrediënten tot kruimelige kruimels. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en leg het op een ingevette bakplaat. Verdeel de appels gelijkmatig en bedek het geheel met de crumble.

Stap 4

Bak op 180 graden hete lucht gedurende 20-25 minuten.

Bijpassende producten