🗓 23-02-2022 👤 Lara Olkner 👌 Gewoon

Veganistische pistache-amandelcake

Nootachtig en zoet - kan het nog beter? Oh ja, en het is nog veganistisch ook, de heerlijke pistache-amandelcake. Vers uit de oven, smaakt het bijzonder goed en ziet het er ook geweldig uit. Een echte traktatie voor het oog en het gehemelte.

Veganistische pistache-amandelcake

Ingrediënten

Bereidingstijd: 30 minuten | Wachttijd: 1 uur 25 minuten

Je hebt nodig: Oven | Broodvorm | 10 x 30 cm Bakpapier | Keukenweegschaal | Snijplank | Mes | Kommen | Handmixer | Klopper | Zeef | Deegschraper

Voor het deeg:

Voor de decoratie

  • 250 g poedersuiker
  • 5 el water
  • 100 g pistachenoten, geroosterd en gezouten

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 180 °C/ventilatieoven: 160 °C). Bekleed een broodvorm (30 cm) met bakpapier of vet hem in met margarine en bestuif hem met bloem.

Stap 2

Hak de pistachenoten voor het deeg grof. Meng de margarine, suiker en vanillesuiker in een kom met een handmixer (garde) tot een romig geheel. Zeef de bloem in een andere kom en meng met de amandelen, het bakpoeder en 1 snufje zout.

Stap 3

Roer het bloemmengsel en de amandeldrank in 3 porties elk op lage snelheid met de handmixer (of garde) door het margarine-botermengsel tot een homogeen deeg ontstaat. Spatel de gehakte pistachenoten erdoor met de deegschraper.

Stap 4

Giet het beslag in de broodvorm en strijk het glad. Bak de pistache-amandelcake in het midden van de oven gedurende 55-60 minuten. Haal uit de oven en laat ongeveer 15 minuten afkoelen in het blik. Draai dan uit het blik en laat volledig afkoelen.

Tip: De taart is klaar als je er met een houten prikker in prikt en er geen deeg meer aan de prikker blijft plakken.

Stap 5

Haal ondertussen de geroosterde, gezouten pistachenoten uit de dop en hak ze grof. Zeef voor het glazuur de poedersuiker en roer met het water tot een dik glazuur. Bestrijk de afgekoelde cake met het glazuur en bestrooi met de pistachenoten.

Tip: Voeg het water per eetlepel toe aan de poedersuiker en roer goed na elke eetlepel water tot een gladde massa. Voeg slechts zoveel water toe tot de gewenste consistentie is bereikt. Een paar druppels water kunnen het glazuur veel vloeibaarder maken.

Dit eenvoudige recept kan bij elke gelegenheid worden genoten en is het geesteskind van digitale voedseluitgeverij FOODBOOM.

Zin in nog meer heerlijke recepten? Kom dan naar FOODBOOM: je digitale hulpje bij het fornuis. Voor inspiratie, professionele tips, smaakexplosies en genietmomenten. Voor elk kookniveau, elke gelegenheid en elk budget - het belangrijkste is dat het goed smaakt.

Bijpassende producten