🎄 Dubbele kerstvreugde: 2 halen 1 betalen op alle adventskalenders met de code ADV2FOR1 en krijg de goedkoopste helemaal GRATIS! 🎄
🗓 06-12-2019 👤 Nele Burschik 🕒 30 Notulen 👌 Gewoon

Winter Cashew Gemberbrood Granola met Kaneel

We kennen het allemaal: de winter klopt met ijzige hand op de deur, het is bitter koud en grijs buiten. Twee redenen om 's morgens langer in bed te blijven. Maar dan lokt honger je meestal uit bed. Daarom hebben we vandaag een heerlijk recept voor een ontbijt waar je de avond ervoor al naar uitkijkt. En het beste is dat je het kunt veranderen naar gelang je stemming.

Winter Cashew Gemberbrood Granola met Kaneel

Voor een grote pot zelfgemaakte granola heb je nodig

Dit is hoe je de knapperig-zoete verleiding klaarmaakt:

  1. Verwarm eerst de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Hak vervolgens de noten en zaden in kleine stukjes.
  3. Meng vervolgens alle droge ingrediënten in een grote kom.
  4. Meng er nu de ahornsiroop en de cashew-koekpuree door zodat alles lekker kleverig is, en verdeel het mengsel gelijkmatig over een bakplaat.
  5. Zet dan je granola in de oven voor 20 tot 25 minuten.

shutterstock_1012034275-2-minEKpstgSKfkhms

Als het overal echt kerstig ruikt, weet je dat het tijd is om de granola uit de oven te halen. Je kunt het vers serveren terwijl het nog warm is - maar het blijft knapperig als je het bewaart in een Mason Jar. Je kunt het dus de avond ervoor maken, gaan slapen met de heerlijke geur in je neus en de volgende ochtend beginnen met een zelfgemaakt en superlekker ontbijt. De granola smaakt trouwens erg lekker met yoghurt en verse bessen, als topping op je pap of gewoon als snack tussen de maaltijden door. Want wie kan een knapperige portie Kerstmis weerstaan?



Bijpassende producten