🗓 09-10-2020 👤 Romantikkitchen 🕒 15 Notulen 👌 Gewoon

Witte Choc-Pistazien-Eis

Wie zei dat het ijsseizoen voorbij was? Hier is een recept dat bijna smaakt als echt Siciliaans ijs, zonder de hulp van een ijsmachine.

Witte Choc-Pistazien-Eis

Ingrediënten

  • Pistachepuree: 6 el.
  • Gezoete gecondenseerde melk: 2 blikken
  • slagroom: 400 g
  • witte chocolade: 100 g
  • gehakte pistachenoten: 200 g
  • vanillepasta: 2 theelepels
  • zout: 1 snuifje

Voorbereiding

Stap 1

Klop de slagroom met een snufje zout stijf en meng voorzichtig met de gezoete gecondenseerde melk.

Stap 2

Voeg dan wat vanille en gehakte pistachenoten toe. Ik bestelde 100% pistachepuree van het internet en roerde het er royaal door.

Stap 3

Smelt een reep witte chocolade en roer die ook door het ijsmengsel.

Stap 4

Dan hoeft alles alleen nog maar in de vriezer en een paar uur bevriezen. Geen zorgen, je hoeft tussendoor niet eens te roeren, want door de gezoete gecondenseerde melk kristalliseert er niets en wordt het ijs super romig!

Bijpassende producten