
Ingrediënten
- gekookte kikkererwten: 400 g
- lichte tahini: 2 eetlepels
- zout: 1 snuifje
- peper: 1 snuifje
- nootmuskaat: 0,5 theelepel
- Komijn: 1 theelepel
- lente-ui: 1 stuk
- Peterselie: 0,5 bos
- Gistvlokken: 2 el
- appelazijn: 2 eetlepels
- gemiddelde hete mosterd: 1 el
- Water: 1 eetlepel
Voor de dressing:
- Zwarte tahini: 2 eetlepels.
- Water: 1 eetlepel
- Balsamico azijn: 1 el.
- Zout: 1 snuifje
- Peper: 1 snuifje
Voorbereiding
Stap 1
Meng alle ingrediënten voor de hummus in een blender tot een romige massa.
Stap 2
Wrijf de wortelen in met olie, zout en peper en bak ze in de oven op 180 graden tot ze gaar zijn.
Stap 3
Meng alle ingrediënten voor de dressing samen in een kom.
Stap 4
Drapeer alles mooi en geniet.