🔔Pssst, early birds! - 10% korting op alle adventskalenders*: ADVENT_SHOP 🔔
🗓 23-06-2019 👤 Laura Wittmann 🕒 35 Notulen 👌 Gewoon

Zitrone-Mohn-Muffins

Vandaag hebben we veganistische muffi's op basis van boekweitmeel. Ze smaken fris en citroenachtig - perfect voor de zomer!

Zitrone-Mohn-Muffins

Dankzij het boekweitmeel heeft het muffinbeslag een nootachtige en volle smaak. Als u een graanmolen hebt, kunt u het boekweitmeel ook zelf malen. Verse ijsthee en citroen muffins - dat is alles wat je nodig hebt op het zonneterras.

Ingrediënten voor ca. 7 muffins

  • 100 g boekweitmeel (gemalen boekweit)
  • 2 el blauw maanzaad
  • 20 g custardpoeder (vanille)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 80 g kokosbloesemsuiker
  • 1 citroen (sap + schil) of citroenpuree
  • 100 g sojayoghurt
  • 100 ml sojadrank

Voorbereiding

  • Meng eerst het boekweitmeel, maanzaad, custardpoeder, bakpoeder en kokosbloesemsuiker in een kom.
  • Roer de sojayoghurt en sojamelk erdoor. Voeg indien nodig een scheutje water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Meng ook het citroensap en de citroenschil erdoor en giet het afgewerkte beslag in muffinvormpjes.
  • Bak de muffins op 160 graden Celsius boven-onder 25 tot 30 minuten - gaar.

Grote dank aan @ninasveganjourney voor dit fijne recept!

Bijpassende producten