
Ingrediënten
- Gehakte erwten : 50 g
- ui : 1 stuk
- middelgrote zuccini : 1 stuk
- grote wortel : 1 stuk
- grote tomaten : 3 stuks
- teentje knoflook: 0,5 stuk
- paprikapoeder : 1 theelepel
- gerookt paprikapoeder: 1 theelepel
- paprikapoeder: 0,5 theelepel.
- Olijfolie: 2 eetlepels
- spelt- of volkorenpasta: 400 g
- verse kruiden: 1 stuk
Voorbereiding
Stap 1
Giet heet water (of groentebouillon) over de erwtensnippers en laat 20 minuten staan.
Stap 2
Snijd de groenten in kleine blokjes.
Stap 3
Knijp de groenten goed uit en marineer met paprikapoeder en zout. Bak minstens 10 minuten in olijfolie, voeg dan de ui toe en even later de overige groenten (courgettes en wortelen). Bak even mee en voeg dan de tomaten, knoflook en oregano toe.
Stap 4
Dek af en laat ongeveer 10-15 minuten sudderen.
Stap 5
Serveer met pasta en voeg verse kruiden toe indien gewenst.