🔔Pssst, early birds! - 10% korting op alle adventskalenders*: ADVENT_SHOP 🔔
🗓 11-03-2020 👤 Caroline Loße 👌 Gewoon

Gedroogde vruchten

Hou je van gedroogd fruit? In dit artikel laten we u zien hoe u zelf fruit kunt drogen!

Gedroogde vruchten

Hoe je zelf fruit kunt drogen

Gedroogd fruit is niet alleen een ideaal tussendoortje voor onderweg, het is ook rijk aan vitaminen en mineralen zonder de toevoeging van suiker. Hoewel gedroogd fruit bijzonder energierijk is, is het een uitstekend alternatief voor vers fruit als er geen in huis is. Als je het thuis kon maken, zou alles perfect zijn, nietwaar? Ga er dus voor, want met een automatische dehydrator kunt u gemakkelijk uw eigen gedroogd fruit maken en alle verschillende soorten uitproberen.

Drogen van fruit in een dehydrator

Het principe van uitdroging is vrij eenvoudig. De vruchten worden geconserveerd door ze tijdens het droogproces te ontdoen van hun vocht, zodat alleen de gedroogde vruchten en hun mineralen overblijven. Een automatische dehydrator is een apparaat, gewoonlijk bestaande uit verschillende stapelbare plateaus, waarop het gesneden fruit wordt gelegd. De vruchten worden vervolgens gedroogd bij een bepaalde temperatuur (bv. 70°C) gedurende verschillende uren (meestal 6-12 uur). De lucht kan over de planken circuleren, wat het droogproces in een droogoven vergemakkelijkt in vergelijking met het drogen in een oven.

Afhankelijk van het soort fruit variëren de droogtijden en de temperatuur waaraan het fruit wordt blootgesteld. In het volgende overzicht vindt u enkele voorbeelden van ideale droogtijden:

Bananen 10 - 12 h 45 graden
Ananas 8 - 11 h 60 graden
Kiwi 8 - 9 h 60 graden
Appels 7 -10 h 60 graden
Pruimen 9 - 13 h 50 graden

Het droogproces is niet alleen een gemakkelijke manier om voedsel te bewaren, maar het is ook bijzonder zacht, zodat vitaminen en voedingsstoffen grotendeels behouden blijven. Afhankelijk van het soort fruit is het daarom raadzaam de temperatuur zo hoog als nodig, maar zo laag mogelijk te houden, zodat zoveel mogelijk vitale stoffen in het eindproduct blijven.

Gebruik

Gedroogd fruit kan niet alleen snel en gemakkelijk als tussendoortje worden gebruikt, maar biedt ook tal van gebruiksmogelijkheden in recepten zoals energieballetjes of cakes. Dus ga ervoor! Waarom probeer je je eigen fruit niet te drogen?

Bijpassende producten