Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!
🗓 29-01-2019 👤 Laura Wittmann

Appelringen

Niet alle appelringen zijn hetzelfde. Je kunt ze kopen in zachte of knapperige vorm, zowel gezoet als ongezoet. We laten je kennismaken met onze appelringen en appelchips van je KoRo drogist en laten je zien hoe je ze zelf kunt maken!

Appelringen

Appelringen smaken superfruitig en zijn een geweldig gezond alternatief voor industrieel geproduceerde gummibeertjes. En nee - we hebben het niet over de ringvormige gummibeervariant die dezelfde naam draagt. De naam appelchips doet je ook denken aan de ongezonde chipsproducten. Maar verre van dat! In dit artikel laten we je kennismaken met onze gezonde appelringen en chips. We hebben ook instructies voor je over hoe je ze zelf kunt maken in de oven.

Appelringen en appelchips

Appelringen zijn gedroogde appels waarvan het klokhuis is verwijderd en die in ringen zijn gesneden. Afhankelijk van de dikte van de ringen en de duur van het drogen, blijven de appelschijfjes zacht of worden ze hard. De zachte variant staat bekend als appelringen - de knapperige producten worden meer verkocht onder de naam appelchips. We bieden beide producten aan in uw KoRo drogisterij:

Duitse Elstar appelchips

Onze natuurlijke appelringen zonder zwavel of suiker komen uit Duitsland. Ze zijn gemaakt van gezonde en rijpe appels. De ongeschilde ringen hebben een zuurzoete smaak en zijn een knapperig alternatief voor vette aardappelchips. Zorg ervoor dat je de appelchips na elke opening luchtdicht afsluit, zodat ze hun knapperige consistentie behouden. Want zo smaken ze het best!
Je vindt onze krokante appelchips in 250g verpakkingen in de KoRo drogisterij. 1,2,3 - het snacken kan beginnen!

Gedroogde appelringen

De consistentie van onze appelringen zonder schil is zacht en sappig. Ze smaken aangenaam zoet en zijn vrij van zwavel of toegevoegde suiker. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom we appelringen uit China aanbieden - zogezegd van de andere kant van de wereld. De reden is de onovertroffen smaak. Ons KoRo-team test voor elke productlancering uitgebreid verschillende voedingsmiddelen. En omdat we willen garanderen dat je de beste en meest smaakvolle smaak voor je geld krijgt, hebben we gekozen voor de appelringen uit China. We hopen dat je ze net zo lekker vindt als wij. Door hun zachte consistentie zijn ze een geweldig gezond tussendoortje als alternatief voor bijvoorbeeld gummibeertjes.
Je kunt de zachte, fruitige appelringen in de verpakking van 1 kg kopen in onze KoRo drogisterij voor je voorraad.

Maak je eigen appelringen en chips

Als je meer een doe-het-zelf type bent, kun je natuurlijk ook je eigen gedroogde appels maken. Er zijn verschillende manieren om je eigen appelringen en chips te maken. Wij hebben een eenvoudige voor je uitgezocht:
Verwijder eerst het klokhuis uit het fruit en snijd het dan in ringvormige plakjes. Deze moeten ongeveer 1 cm dik zijn voor appelringen en iets dunner voor het knapperige alternatief. Het verwijderen van de schil is een kwestie van smaak - afhankelijk van wat je lekkerder vindt. Leg de ringen op een met bakpapier beklede bakplaat zodat ze elkaar zo min mogelijk raken. Je kunt de rauwe appelringen bakken in de oven op 50 graden ventilator. Om het vocht uit de oven te laten ontsnappen, raden we aan om de oven een beetje open te laten tijdens het bakproces. Afhankelijk van de dikte van de gesneden ringen zal het droogproces langer of korter duren. Je laat de schijfjes best in de oven tot ze droog aanvoelen. De zachte appelringen zijn niet zo lang houdbaar als de droge appelchips. Als de appelchips na verloop van tijd weer zachter worden, kun je ze opnieuw bakken op 50 graden, net als de eerste keer. Blikken of potten met schroefdoppen zijn geschikt om ze in te bewaren. Vooral de appelchips moet je luchtdicht verpakken om ze knapperig te houden.

Onze tip als je appelringen maakt zonder de schil: je kunt appelthee maken van de schil en hoeft deze niet weg te gooien. Snijd hiervoor de overgebleven schil in dunne reepjes en bak ze in de oven tot ze een zacht krakend geluid maken als je ze met je hand breekt. Voor de thee doe je gewoon een handvol in een kopje, zet je het op met heet water en laat je het afgedekt trekken. Je kunt de thee naar smaak zoeten of kaneel toevoegen.


Als je van iets zoeter houdt, hebben we ook een zondig appelalternatief voor je: ken je onze heerlijke appelstukjes met kaneel & suiker al? Hemels!

Bijpassende producten