Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!
🗓 23-04-2018 👤 Juliane Vogel

Zelfgemaakte cashewboter

Zelfgemaakte cashewboter


Wil je een beetje experimenteren in je keuken en je blender aan de gang krijgen? Maak dan gewoon je eigen notenboter! Het kost relatief weinig moeite en de puree smaakt ontzettend lekker. Het komt zeker in de buurt van een potje uit de winkel en je weet precies wat er in je notenboter zit. Hier presenteren we een recept voor romige cashewboter. In plaats van cashewnoten kun je ook hazelnoten, walnoten, pistachenoten, amandelen of een mix van verschillende noten gebruiken. Het smaakt ook echt speciaal met de toevoeging van een beetje kaneel of vanille.

Ingrediënten voor de cashewboter:

Bereiding:

  • Rooster de cashewnoten eerst ongeveer 20 minuten in de oven op 130°C ventilator.
  • Laat de noten vervolgens goed afkoelen.
  • Doe de noten vervolgens in een krachtige blender en mix goed. Het is belangrijk om niet te lang te mixen: Mix slechts 30 seconden per keer zodat het apparaat niet te heet wordt.
  • Duw na elk mengproces de vaste massa terug naar beneden op de hakmessen.
  • Herhaal deze procedure verschillende keren. Geleidelijk aan zal zich een gladde, romige puree vormen.
  • Breng de cashewpuree over in een schone pot.
  • We raden aan om het op een donkere en koele plaats te bewaren. Het is daar ongeveer 4 weken houdbaar.

Bijpassende producten