Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!
(0)

Sesamsalade met sesam tofu Automatisch vertaald

Eenvoudig 5 december 2023
Bereidingstijd:
5 Min.
Bereidingstijd:
30 Min.

Erin dopen of erin baden? Jij beslist. Niets past beter bij sushi, edamame of deze soba noedelsalade dan onze nieuwe biologische sesamsaus.

250 g Sobanudeln
200 g Edamame bonen, diepvries
0,5 Komkommer, in dunne reepjes gesneden
3 kleine rode chilipeper, in fijne ringetjes gesneden
0,5 Bund Koriander
1 Lente-ui (alleen het groene deel) in fijne ringen gesneden
200 g Natuurlijke tofu
1 Schale Biologische sesamsaus
3 EL Sesamolie (als alternatief olijfolie)
2 EL Sojasaus
1 TL paprikapoeder
1 TL Knoflookpoeder
1 TL agavesiroop
6 EL Warm water
1 EL Chiasamen
3 EL Meel
1 Prise Lichte en donkere sesamzaadjes
  • Stap 1/7

    Dep de tofu goed droog in een keukenhanddoek of keukenrol. Meng alle ingrediënten voor de marinade.

  • Stap 2/7

    Snijd de tofu in vieren zodat er vier gelijke plakken ontstaan. Snijd ze diagonaal doormidden en meng gelijkmatig met de marinade.

  • Stap 3/7

    Maak een chia gelei van het water en de chia zaden (mengen en ongeveer 5 minuten laten staan).

  • Stap 4/7

    Bestrijk de gemarineerde tofu met bloem, bestrijk het dan aan alle kanten met de chia gelei en "dip" het tot slot in de sesamzaadjes.

  • Stap 5/7

    Bedek de bodem van een pan royaal met neutrale olie en bak de stukken tofu met een dikke laag ongeveer 5 minuten aan alle kanten op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.

  • Stap 6/7

    Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  • Stap 7/7

    Serveer de noedels met de edamame en komkommer. Werk af met koriander, lente-uitjes, Spaanse peper en stukjes tofu en besprenkel met de sesamsaus.

Wat anderen zeggen over Sesamsalade met sesam tofu

0/5

0 Reviews


5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster