Ingrediënten, voedingswaarden en verpakking kunnen variëren. Voor de juiste informatie zie de productbeschrijving.
Biologische Kalamata olijven 400 g
Biologische Kalamata olijven 400 g
Biologische Kalamata olijven 400 g
Biologische Kalamata olijven 400 g
Biologische Kalamata olijven 400 g
Biologische Kalamata olijven 400 g
Biologische Kalamata olijven 400 g

Biologische Kalamata olijven 400 g

(34)
€ 5,00
€ 12,50 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

  • Griekse Kalamata olijven met pit
  • Aromatische fruitige smaak
  • In pekel van water, azijn en zeezout
  • Ideaal voor olijvenpasta's, dips, salades of voor snacks
  • Zwarte olijven van gecontroleerde biologische teelt

Soort: Zwarte olijven

Groene olijven

Zwarte olijven

Aantal: 1 Stuk

Biologische Kalamata olijven 400 g

1 Stuk

€ 5,00
per Stuk
Biologische Kalamata olijven 6 x 400 g

6 Stuks

€ 3,42
per Stuks
Als gevolg van technische problemen die vertraging veroorzaken bij het op elkaar afstemmen van de magazijnvoorraden, kan de THT datum (ten minste houdbaar tot-datum) variëren. Deze functie bevindt zich momenteel in de testfase (bèta).
THT: 31.03.2023

Alles in een oogopslag Biologische Kalamata olijven 400 g

Oh, wat is Griekenland mooi: nu denk je waarschijnlijk, net als wij, aan blauwe huizen, witte stranden, zon, feta, flatbread - en natuurlijk olijven! Geen land is zo beroemd om zijn olijven als Griekenland en terecht! Als je er eenmaal de smaak van hebt geproefd, ken je waarschijnlijk ook de wanhoop: er moeten hier toch wel ergens zulke heerlijke olijven zijn als in Griekenland? Als u op het punt staat om in het volgende vliegtuig te stappen om een ​​jaarpakket van uw geliefde Griekse olijven mee naar huis te nemen, kunnen we u geruststellen. Onze nieuwe zwarte Kalamata-olijven uit Griekenland inspireren niet alleen door hun onweerstaanbaar kruidige en aromatische smaak. Ze nemen je eerder mee op een culinaire reis naar de zonnige olijfplantages van Griekenland. Cricket tjilpen inbegrepen!

Aromatische olijven rechtstreeks uit Griekenland

Kalamata-olijven, ook wel Kalomon-olijven genoemd, zijn een traditionele Griekse olijvenvariëteit die worden verbouwd op het schiereiland Peloponnesos, in de regio Kalamata. Vanwege hun milde, boterachtige aroma worden zwarte olijven vaak gebruikt bij de productie van olijfolie. In tegenstelling tot groene olijven hebben de donkere, amandelvormige tafelolijven een stevige schil en een zachte, vlezige consistentie.

Donkere Kalamata olijven in pekel

Onze donkere olijven worden met de hand geoogst en vervolgens op natuurlijke wijze gefermenteerd. Voor dit doel worden de vruchten traditioneel in een pekel van water, azijn en zeezout geplaatst. Dit is hoe de Griekse olijven hun unieke boterachtige en volle smaak krijgen. Het aroma ontvouwt zich in de loop van de tijd: eerst smaken de olijven een beetje bitter door de zout- en azijnoplossing, daarna ontwikkelen ze hun fruitige, aromatische zoetheid - een unieke en gevarieerde smaakbeleving waarvan je nu thuis kunt genieten!

Zwarte olijven als smaakvol allround talent

Onze Griekse olijven brengen een snufje Griekse flair in uw keuken: ze zijn ideaal voor de bereiding van hartige Griekse olijvenpasta's en verse dipsauzen of om salades te verfijnen. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken voor zelfgemaakt olijvenbrood, zwarte olijvenpesto of als pittig kookingrediënt voor mediterrane recepten. Met hun sterke smaak geven ze elk gerecht een heel bijzonder tintje. Maar de olijven smaken het lekkerst als anti-pasti: een lekker aperitiefje, een beetje brood en een paar Kalamata olijven maken de cocktailavond perfect!

Het volledige deel van Griekenland

Je kent het waarschijnlijk ook: de meeste olijven worden ontpit aangeboden, zodat je ze gemakkelijker kunt verwerken of direct kunt eten. Vaak wordt echter vergeten dat olijven zonder pit hun speciale aroma veel sneller verliezen. Voor de maximale pittige smaak kan je bij ons de Kalamata olijven met pit kopen.

Het is bekend dat gezelligheid erg belangrijk is in Griekenland: nodig je vrienden uit voor een Griekse avond en verwen ze met onze aromatische biologische Kalamata-olijven - iedereen kan een beetje vakantiegevoel nemen!

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g
Energie (in kj/kcal) 990 / 240
Vetten 25 g
   waarvan verzadigde vetzuren 3,7 g
Koolhydraten 0 g
   waarvan suiker 0 g
Vezels 3,5 g
Eiwitten 1,3 g
Zout 4,0 g

Artikel nr. OLIVE_002
Herkomst Griekenland
Inhoud 0.4 kg
Merk KoRo
EAN 4260654786378
Gegevens Vanwege technische redenen kunnen de gegevens afwijken. Indien je specifieke vragen hebt, kan je contact opnemen met onze klantenservice. Specificatie
Biologische certificatie Vanwege technische redenen kunnen de gegevens afwijken. Als je specifieke vragen hebt, neem dan contact op met onze klantenservice. GR-BIO-03
Sporen Sporenindicatie
Levering Levertijd buiten Duitsland
Bedrijf KoRo Handels GmbH
Koppenplatz 9, 10115 Berlin
Bewaarwijze Koel en droog bewaren
Ingrediënten Kalamata olijven*, water, zout, azijn*. *Van gecontroleerde biologische teelt
Kruisbesmetting Kruisbesmetting is de ongewenste overdracht van besmetting op een product. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door restanten van ander voedsel in de productie-installatie. Dit bericht is voornamelijk bedoeld voor mensen met een allergie. Volgens het consumentenadviescentrum worden voedingsmiddelen die onbedoeld kruisbesmet zijn met dierlijke producten als veganistisch beschouwd. Geen allergenen volgens EU-verordening 1169/2011 inbegrepen.
Verkoopbenaming Biologische Kalamata olijven
Biologische herkomst EU-landbouw
Pers & wederverkopers Afbeeldingen

De KoRo prijsgrafiek Biologische Kalamata olijven 400 g

👩‍💻
01.02.2021
Kalkulation: Sortimentsübergreifende Preisanpassung basierend auf neuer Preiskalkulation
1,50€/ 100g

-24,67%
1,13€ / 100g
⭐️
28.10.2020
Neu im Sortiment
1,50€ / 100g
  • Price Graph Icon

    Wat is de KoRo prijsgrafiek?

    In de grafiek ziet u de prijs per basiseenheid (meestal 100g). Daarnaast kunt u de reden voor een prijsverlaging of -verhoging achterhalen door op de infocirkels te klikken.
  • Price Change Icon

    Waarom verandert de prijs?

    De veelal jaarlijkse grondstofoogsten hebben een invloed op de relatie tussen vraag en aanbod op de markt. Als de oogst slecht is, moeten we ook een hogere prijs betalen voor grondstoffen. Door de sterke invloed van externe factoren zoals wind & weer, klimaat en natuurlijke gebeurtenissen op de oogst, hebben wij langetermijncontracten met onze producenten voor kruisoogst afgewezen.
  • Communication Icon

    Waarom informeert KoRo u over prijswijzigingen?

    Open communicatie is voor ons bij KoRo bijzonder belangrijk en maakt deel uit van onze visie. Daarom houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkeling van onze prijzen. Zo geeft de KoRo-prijsgrafiek een transparant inzicht in de ontwikkeling van de productprijzen.
Newsletter

De KoRo prijs-letter

Blijf op de hoogte: ontvang maandelijks alle actuele prijswijzigingen
Newsletter Mockup

Biologische Kalamata olijven 400 g - Een blik achter de schermen

De Kalamata olijven behoren tot de variëteit van de Griekse Kalamon olijven. Op het Griekse schiereiland Peloponnesos in de regio Messinia ligt het dorp...

Teelt op het Peloponnesoschiereiland

De Kalamata olijven behoren tot de variëteit van de Griekse Kalamon olijven. Op het Griekse schiereiland Peloponnesos in de regio Messinia ligt het dorp Kalamata. Hier werden al 13 v. Chr. op tal van velden de beroemde Kalamata olijven geteeld. Ook nu nog sieren vele velden de omgeving rond de hoofdstad. Het heuvelachtige landschap direct aan de zeekust is klimatologisch gezien ideaal voor de teelt van rijpe zwarte tafelolijven. Kalamata olijven worden alleen maar Kalamata olijven genoemd als ze echt uit de regio komen, omdat het een beschermde oorsprongsbenaming is.

Duizenden jaren lang hebben olijfbomen het Griekse landschap gevormd. De bomen behoren tot het geslacht van de olijfbomenfamilie. De van nature altijd groene...

De olijfboom

Duizenden jaren lang hebben olijfbomen het Griekse landschap gevormd. De bomen behoren tot het geslacht van de olijfbomenfamilie. De van nature altijd groene olijfboom houdt van warmte en is zelfs bestand tegen langere perioden van droogte. Afhankelijk van het ras bereiken de struiken een hoogte van 10 tot 20 meter en worden ze tussen de 300 en 600 jaar oud.

Alleen al in het Middellandse-Zeegebied zijn er meer dan 1000 verschillende soorten olijfbomen, die variëren naar gelang van het klimaat en de...

De bekendste olijfsoorten

Alleen al in het Middellandse-Zeegebied zijn er meer dan 1000 verschillende soorten olijfbomen, die variëren naar gelang van het klimaat en de bodemgesteldheid. Pas na zeven jaar ontwikkelen de mediterrane planten hun vruchten. De kleur van de olijven is niet afhankelijk van de variëteit van de boom: Groene en zwarte olijven verschillen alleen in de mate van rijpheid, want terwijl de smakelijke zwarte olijven al rijp zijn, worden de milde groene olijven onrijp geoogst. Er zijn echter meestal verschillende soorten olijfbomen, omdat sommige meer geschikt zijn voor de productie van zwarte olijven en andere voor de productie van groene olijven.

De olijfboom bloeit tussen eind april en begin juli. Zijn bloeiwijzen kunnen tot 40 bloemen dragen. In de zomermaanden ontwikkelen ze zich tot solitaire...

Eerst bloeit de boom

De olijfboom bloeit tussen eind april en begin juli. Zijn bloeiwijzen kunnen tot 40 bloemen dragen. In de zomermaanden ontwikkelen ze zich tot solitaire steenvruchten - de olijven. Hoe snel het rijpingsproces vordert, hangt af van het aantal uren zonneschijn en de temperatuur, maar ook van de specifieke variëteit.

Terwijl de Kalamata olijf groeit, ondergaat hij verschillende rijpingsstadia. Groene olijven zijn nog niet volledig rijp, maar worden geoogst voor de...

Rijping onder de Griekse zon

Terwijl de Kalamata olijf groeit, ondergaat hij verschillende rijpingsstadia. Groene olijven zijn nog niet volledig rijp, maar worden geoogst voor de productie van hoogwaardige olijfolie. Zodra de olijf volledig begint te rijpen, wordt hij rood-paars en vervolgens zwart. Naarmate de olijf rijpt, veranderen ook de ingrediënten van de olijf. Rijpe Kalomon olijven zijn bijzonder stevig en hebben tijdens de rijping een uniek, kruidig vruchtvlees ontwikkeld.

In Griekenland wordt de winterperiode beschouwd als het oogstseizoen. Onze rijpe olijven worden nog steeds met de hand geoogst van oktober tot maart in het...

In Griekenland wordt de winterperiode beschouwd als het oogstseizoen. Onze rijpe olijven worden nog steeds met de hand geoogst van oktober tot maart in het zuiden van het Griekse schiereiland Peloponnesos. Hiervoor worden de tafelolijven individueel geplukt of met behulp van lange stokken van de bomen gekamd. Onder de olijfbomen liggen netten en dekzeilen om de losgeraakte olijven te vangen en te verzamelen. De oogstmethode is typisch voor de regio Messinia en gaat terug tot het oude Griekenland.

Kalamata olijven kunnen, net als alle andere olijfvariëteiten, niet rauw worden vervormd vanwege de bittere stoffen die ze bevatten. Na de oogst worden de...

Kalamata olijven kunnen, net als alle andere olijfvariëteiten, niet rauw worden vervormd vanwege de bittere stoffen die ze bevatten. Na de oogst worden de olijven dus eerst door een waterbad ontbitterd. Daarna worden de vruchten gezouten en in pekel gezet, waarbij de kuil niet mag worden verwijderd of beschadigd. Tot slot worden de Kalomon olijven in een nieuwe pekel van zeezout, water en azijn geplaatst voor een periode van maximaal 10 maanden om hun bitterheid volledig te verliezen. De samenstelling van de pekel bepaalt de uiteindelijke smaak van de tafelolijf. De pit van de olijf wordt zelfs na de gisting niet verwijderd.

Goede dingen komen aan degenen die wachten. Zodra de olijven hun bitterheid hebben verloren en hun volle smaak hebben ontwikkeld, worden ze in onze potten...

Goede dingen komen aan degenen die wachten. Zodra de olijven hun bitterheid hebben verloren en hun volle smaak hebben ontwikkeld, worden ze in onze potten gevuld met pekel. KoRo vermijdt bewust de toevoeging van suiker en kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Bovendien moeten de afgewerkte olijven een strenge kwaliteitscontrole ondergaan. Zo zorgen we ervoor dat alleen de beste olijven u bereiken en dat jij kunt genieten van jouw Griekse avond met de beste Kalamata olijven.

Wat zeggen anderen? Biologische Kalamata olijven 400 g

4.9 /5

34 Beoordelingen
5 Sterren 31
4 Sterren 3
3 Sterren 0
2 Sterren 0
1 Ster 0
Selectie terugzetten
Beoordeling schrijven
Beoordeling schrijven
Beoordelingen worden na controle gepubliceerd.
Beoordeel het product

Maximale bestandsgrootte: 100 MB (jpg, jpeg, png, gif, mp4)

Keine Dateien ausgewählt
Voer de tekenreeks in het onderstaande tekstveld in.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Alle Kundenbilder
Mehr anzeigen Weniger anzeigen

Alle opmerkingen over"Biologische Kalamata olijven 400 g"

S
27 jul. 2021
Geverifieerde aankoop

Goede smaak

Goede smaak. Je proeft de kwaliteit.

A
26 jul. 2021
Geverifieerde aankoop

Dit is hoe echte olijven moeten smaken, 5 sterren

Dit is hoe echte olijven moeten smaken, 5 sterren

S
23 jul. 2021
Geverifieerde aankoop

Ik denk dat ze echt goed is.

Ik denk dat ze echt goed is.

S
19 jul. 2021
Geverifieerde aankoop

Super leckere Oliven

Zeer smakelijke olijven, super kwaliteit. Ik eet ze graag met salades. De pitten zijn een beetje werk, maar de smaak is geweldig.

B
7 jul. 2021
Geverifieerde aankoop

Wie kwaliteit wil, betaalt graag iets meer.

Aromatisch en zeer smakelijk

29 meer laten zien
Mehr anzeigen Weniger anzeigen
Het populairst bij anderen Overzicht
Biologische groene olijven met pit 400 g
Biologische groene olijven met pit 400 g
€ 5,00
€ 1,25 per 100 g

incl. BTW, excl. verzendkosten

Cashewbruch | 1 kg
Cashewnoten 1 kg
€ 11,50

incl. BTW, excl. verzendkosten

Bio Erdnussmus | 500 g
Biologische pindakaas 500 g
€ 6,00
€ 12,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Mandelmus, weiß | 500 g
Amandelpasta, wit 500 g
€ 12,50
€ 25,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Biologische knapperige pindakaas | 500 g
Biologische knapperige pindakaas | 500 g
€ 6,00
€ 12,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Mandelmus, braun | 500 g
Amandelpasta, bruin | 500 g
€ 12,00
€ 24,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Hazelnootpasta 500 g
Hazelnootpasta 500 g
€ 11,50
€ 23,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Aanwijzing
Om technische redenen wordt het glas momenteel geleverd met een plastic deksel.
Cashewmus | 500 g
Cashewpasta 500 g
€ 9,50
€ 19,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten

Pesto Verde Vegan | 180 g
Groene veganistische pesto | 180 g
€ 4,50
€ 2,50 per 100 g

incl. BTW, excl. verzendkosten

Biologische tahin donker 500 g
Biologische tahin donker 500 g
€ 7,00
€ 14,00 per kg

incl. BTW, excl. verzendkosten