Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!
(0)

Chia pudding basisrecept Automatisch vertaald

Eenvoudig 16 juni 2020
Bereidingstijd:
10 Min.
Bak-/rusttijd:
3 Uren

Super makkelijk en snel te bereiden is dit basisrecept met chiazaadjes.

15 g Chiasamen
1 TL Stevia poeder, Xucker of agavesiroop
50 g Plantaardige drank, ongezoet
0,5 TL Vanillepoeder, optioneel
0,5 TL Kaneel, optioneel
100 g warm water
  • Stap 1/6

    Doe de chiazaadjes en het water in een glas en roer 30 seconden. Zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan.

  • Stap 2/6

    Nu kun je de kaneel, vanillepoeder en zoetstof toevoegen. Roer alles nog een keer goed door.

  • Stap 3/6

    Na een brouwtijd van 10 minuten kan de plantendrank worden toegevoegd. Roer alles nog een keer goed door en zet de pot, goed afgesloten, in de koelkast. Het is belangrijk dat er geen klontjes ontstaan in je glas. Roer daarom liever een keer te vaak dan te weinig.

  • Stap 4/6

    De chiazaadjes moeten minstens 3 uur rusten in de koelkast. Je kunt de chia pudding het beste de avond van tevoren maken, dan heeft hij de volgende dag de perfecte consistentie en is hij lekker koud.

  • Stap 5/6

    Voeg 3-4 eetlepels havervlokken toe (+60 g plantaardige drank) of iets meer topping. Als de chia pudding te stevig is, voeg dan wat meer groentedrank toe. De chia pudding moet echt een puddingachtige consistentie hebben en niet te stevig zijn.

  • Stap 6/6

    Verwarm 150 g bevroren bessen in een pan en giet de chia pudding erover. Voeg wat banaan toe aan de bessen om ze zoet te maken. Je kunt ook honing gebruiken of een andere suiker die je in huis hebt.

Wat anderen zeggen over Chia pudding basisrecept

0/5

0 Reviews


5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster