Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!
🗓 02-06-2018 👤 Marie Schildt

Vegan mini ijs

Vegan mini ijs, een zelfgemaakt ijsalternatief perfect voor de zomer!

Vegan mini ijs

Als foodblogger op Instagram "Veganezeit", gezondheidscoach op YouTube "Stefan Männlein - Ernährung ist Medizin" en vader van een 2-jarige dochter, wil ik heel graag gezond eten voor mezelf en mijn gezin, maar ik vind nog steeds dat ik niet zonder moet kunnen.

Voor mij betekende dit het opgeven van normale industriële suiker en alle niet-natuurlijke en dierlijke ingrediënten. Omdat ik dol ben op de smaak van kokos en cashewnoten, leek het me een goed idee om ze te combineren.

Ik moet toegeven dat ik enorm verrast was door het resultaat. Met deze smaak heeft niemand meer gewoon ijs uit de supermarkt nodig. Dus mijn tip aan jou: Je moet het proberen ;). Maar laten we nu beginnen en je zult zien hoe snel en makkelijk het is.

Ingrediënten voor het ijs:

(Maakt ongeveer 7 stuks).

Ijsvulling:

Voor de chocolade:

Voorbereiding:

Week voor de ijsvulling de cashewnoten een nacht of minstens een uur in water (je kunt het overgebleven water weggieten). De kokosbloesemsuiker moet ook fijngemalen worden in een blender om de vulling echt romig te maken. Als de voorbereidingen klaar zijn, kun je aan de slag: Doe de cashewnoten, kokosmelk, vanillepoeder en kokosbloesemsuiker in de blender en blend kort tot een mooi, romig mengsel. Giet het mengsel in ijsvormpjes en zet ze ongeveer een uur in de vriezer. In de tussentijd kun je het beste de chocolade voorbereiden. Het is ook een goed idee om de kokosbloesemsuiker fijn te malen. Zet vervolgens de pot met kokosolie in een pan met heet water en wacht tot de kokosolie vloeibaar is. Roer de vloeibare kokosolie samen met het cacaopoeder en de gemalen kokosbloesemsuiker in een kleine kom met een vork tot er geen klontjes meer zijn. Als de kamertemperatuur onder de 22 graden is, zet je de kom met de chocolade in warm water om het vloeibaar te houden. Doop vervolgens de bevroren roomvulling in de chocolade. Om van de Magnum lekker romig te genieten, moet hij voor het eten ongeveer 3 tot 5 minuten op kamertemperatuur worden ontdooid.

Met dank aan Stefan voor dit geweldige recept! Bekijk ook zeker zijn Instagram-account en YouTube-kanaal.

Instagram: veganezeit

YouTube: Stefan Männlein - Voeding is medicijn