Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang 5% korting op je volgende bestelling!

Bio kikkererwtenmeel 1 kg

€ 7,25*

Prijzen incl. btw en excl. verzendkosten

  • 100 % biologische kikkererwten
  • Ideaal voor hummus-, falafel- en pizzadeeg
  • Nootachtig zoetig aroma
  • Geen aroma's, kleurstoffen of conserveringsmiddelen
  • Glutenvrij en veganistisch

Op voorraad, levertijd 3-5 dagen

Koop nu: Bio kikkererwtenmeel 1 kg

Ben je klaar om je keuken op te vrolijken met iets exotisch? Hou je dan goed vast, want we presenteren onze nieuwste creatie: biologisch kikkererwtenmeel. Of het nu gaat om gewone kikkererwten, geroosterde kikkererwten of kikkererwten Fusilli - als je ons assortiment bekijkt, wordt al snel duidelijk dat we grote fans zijn van kikkererwten. Dit is precies waarom we niet zonder kikkererwtenmeel kunnen. Het meel overtuigt met de typische nootachtige zoete smaak van kikkererwten en geeft een aangenaam oosters tintje aan stevige gerechten zoals falafel en zoete gerechten zoals pannenkoeken en puree. Aangezien je 1 kg van het meel rechtstreeks bij ons kunt kopen, bespaar je gegarandeerd op je volgende bak- en kooksessies!

De oosterse peulvruchten

Puur visueel gezien heeft de kikkererwt niets gemeen met de groene erwt. Toch behoren beide tot de peulvruchtenfamilie. Als goedkoop en voedzaam hoofdvoedsel speelt de kikkererwt een belangrijke rol in landen als India, Noord-Afrika, het Midden-Oosten en alle Arabische gebieden. De kikkererwt is daar vooral bekend en populair in verband met gerechten als hummus, falafel en diverse curries. Het is belangrijk dat ons meel niet rauw wordt gegeten, omdat de kikkererwten niet van tevoren een warmtebehandeling hebben ondergaan. In deze ruwe staat bevatten de kikkererwten de proteïnefasen, die giftig zijn voor het menselijk lichaam. Eenmaal verhit verdwijnt het echter volledig, waardoor het meel een voedzaam en smakelijk alternatief is voor tarwemeel.

Kikkererwtenmeel met een hoog eiwitgehalte

Het fijne kikkererwtenmeel is veelzijdig inzetbaar. Het is ideaal voor het maken van falafel, hummus, pizzadeeg of een heerlijke pannenkoek. Het meel van kikkererwten presteert ook goed bij het indikken van diverse sauzen. Het zachte gelige poeder is niet alleen een hoogtepunt in termen van smaak. Aangezien het meel gemaakt is van 100% kikkererwten, bevat het ook alle goede voedingsstoffen van de peulvruchten. Met 14 g vezels per 100 g is het meel rijk aan vezels en met een volle 22 g eiwit is het een echte eiwitbom. Genoeg gezegd - de voedingswaarden spreken voor zich! Nu is het tijd om u te overtuigen van de unieke smaak van het meel.

Wat is er zo bijzonder aan ons kikkererwtenmeel?

Ons kikkererwtenmeel bestaat uit 100% gecontroleerde biologische kikkererwten. Het heeft geen verdere toevoegingen nodig en geeft je zo de heerlijke nootachtige zoete smaak van kikkererwten in een fijne poedervorm. Als alternatief voor traditioneel meel, zoals tarwemeel, amandelmeel en kokosnootmeel, is kikkererwtenmeel een echte verrijking in elke keuken. Natuurlijk is het meel ook puur plantaardig en ook glutenvrij. Dit maakt kikkererwtenmeel het ideale alternatief als je graag bakt, maar om verschillende redenen liever geen gluten in je dieet hebt. Maar nu, snel - koop nu kikkererwtenmeel en je zult al snel veel oosterse-exotische lekkernijen creëren..

Gemiddelde voedingswaarden per 100 g
Energie (in kj/kcal) 1578 /  374
Vetten 4.7 g
waarvan verzadigde vetzuren 0.6 g
Koolhydraten 54 g
waarvan suikers 3.7 g
Voedingsvezels 14 g
Eiwitten 22 g
Zout 0 g
Productnummer: HUELSEN_025
THT 18.04.2026
Herkomst Italië
Herkomst (verwerking) Italië
Biologische herkomst Niet EU-landbouw
Inhoud: 1 kg
Fabrikant KoRo
EAN/GTIN 4260654788693
Gegevens Specificatie
Biologische controleorganisatie& Biologische oorsprong
EU Bio
IT-BIO-006
Allergie-informatie Uitleg sporenindicatie
Levering Levertijd buiten Duitsland
Bedrijf KoRo Handels GmbH
Hauptstraße 26, 10827 Berlin
Bewaaradvies Koel en droog bewaren.
Ingrediënten 100% kikkererwtenmeel* *van gecontroleerde biologische teelt
Kruisbesmetting Kan sporen bevatten van SOJA.
Verkoopbeschrijving Biologisch kikkererwtenmeel
Toevoeging etiket Ingrediënten, voedingswaarden en verpakking kunnen variëren. Raadpleeg de productbeschrijving voor de juiste informatie.
Pers & wederverkopers Zakelijke foto's downloaden
Vragen & antwoorden: Bio kikkererwtenmeel 1 kg
Geen zoekresultaten gevonden.
Wat het gebruik betreft, zijn er geen grenzen aan uw creativiteit. Je kunt kikkererwtenmeel beschouwen als een alternatief voor conventioneel graanmeel en het gebruiken in bijna alle baksels. Kikkererwtenmeel is bijzonder lekker in pizzadeeg, broodjes, falafel of pannenkoeken. U kunt het meel ook gebruiken om veel sauzen te verdikken. Probeer het gewoon!
In normale hoeveelheden brengt de consumptie van ons kikkererwtenmeel geen ongewenste bijwerkingen met zich mee. Wel is het zo dat kikkererwten kleine hoeveelheden van de voedingsvezel raffinose bevatten. Deze drievoudige suiker kan leiden tot gasvorming in de menselijke darm, waardoor gevoelige mensen kunnen reageren met winderigheid. Zolang u uw consumptie binnen de normale grenzen houdt, kunt u zonder zorgen van de bloem genieten. Het is belangrijk dat u het kikkererwtenmeel niet rauw eet. 
Kikkererwten bevatten maar liefst 22 g eiwitten per 100 g. Aangezien ons meel gemaakt is van 100% kikkererwten en geen andere toevoegingen bevat, zit deze hoeveelheid ook nog in ons meel.
Het kikkererwtenmeel moet worden bewaard op een koele, droge plaats en beschermd tegen licht. Onder deze omstandigheden blijft het minstens 12 maanden vers en wacht het op zijn volgende gebruik in de keuken.
Ja, dat klopt. Kikkererwtenmeel is ook ideaal voor het maken van een veganistische eivervanger, vanwege het hoge eiwitgehalte. Klop gewoon 2 eetlepels bloem met 2 eetlepels olie en water en een eetlepel bakpoeder om de hoeveelheid van een ei te imiteren.

Productie

In subtropischen Gebieten beheimatet
In subtropischen Gebieten beheimatet

Kichererbsen bevorzugen ein warmes Klima und viel Sonnenschein. Da sie außerdem mit wenig Wasser auskommen, werden Kichererbsen hauptsächlich in subtropischen Gebieten angebaut, wo sich der Anbau entsprechend unkompliziert gestaltet. Indien und Australien sind weltweit führend in der Produktion. Aber auch in Europa sind sie zu finden.

Kichererbsen wachsen an krautigen Pflanzen
Kichererbsen wachsen an krautigen Pflanzen

Die Kichererbse ist eine einjährige krautige Pflanze. Je nach Sorte kann sie eine Höhe von 40 Zentimeter bis hin zu einem Meter erreichen. In ihrer Blütezeit bilden sich weiße, lilafarbene oder dunkelrote Blüten an ihren langen Stielen. Pro Pflanze entwickeln sich meist zwei ungleich große Samen. Das sind die uns bekannten Kichererbsen.

Bereits in der Steinzeit angebaut
Bereits in der Steinzeit angebaut

Rund 10.000 Jahre reicht die Geschichte der Kichererbse zurück. Jahrtausend alte Funde belegen ihren jungsteinzeitlichen Anbau in Teilen der heutigen Türkei, wo sie bereits damals als Nahrungsmittel verwendet wurde. Erst sehr viel später verbreitete sich die Pflanze auch in Europa. Insbesondere in Griechenland und Italien lässt sich ihr Anbau als Nutzpflanze bereits vor vielen tausend Jahren nachweisen.

Trocknung der Kichererbse
Trocknung der Kichererbse

Nach der erfolgreichen Ernte der Kichererbsen, müssen diese im nächsten Schritt zunächst getrocknet werden. Nur dadurch wird es möglich, das spätere Mehl zu gewinnen. Dabei werden die Samen nicht mit besonders viel Hitze behandelt, weshalb auch das fertige Mehl nicht roh verzehrt werden sollte.

Frisch Gemahlen auf dem Weg zu Dir
Frisch Gemahlen auf dem Weg zu Dir

Im letzten Schritt werden die getrockneten Kichererbsen fein gemahlen. Das fertige Mehl hat eine für Kichererbsen typische, fein-gelbliche Farbe und wird nach dem Mahlprozess sofort in die praktische Großpackung abgefüllt. Danach findet das Mehl seinen Weg in Deine Vorratskammer.

Prijsontwikkeling

Dit is hoe de prijs zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld

Alle informatie zonder garantie!

Bijpassende recepten
Eenvoudig
30 Min.
Falafel-Bällchen
Falafel-Bällchen
J
Judit

Wat anderen zeggen over Bio kikkererwtenmeel 1 kg

4.8/5

90 Reviews


78
7
3
0
2

5 sterren

4 sterren

3 sterren

2 sterren

1 ster

Upload alleen afbeeldingen en video's met een maximale grootte van 4 MB / stuk. Toegestane formaten zijn: jpg, png, mp4, mov

Tevreden klanten

Anoniem

17.01.2021

Eignet sich super, um Falafel selbst zu

Eignet sich super, um Falafel selbst zu machen oder ein Brot zu backen

Kritische klanten

Anoniem

01.08.2022

Non comprate da questo "negozio"

Pessimi.Non posso recensire 0 altrimenti lo farei.Di 5prodotti ordinati me ne sono arrivati 2(la disponibilità era tacciata come immediata).Fatevi un esame di coscienza perché siete dei truffatori.

T

Tatjana U.

24.05.2024

Zufrieden

Bisher noch nicht verwendet. Wie immer war die Lieferung schnell. Verpackung war sehr gut.

Anoniem

28.04.2024

Toll für ein veganes Frühstück!

Ich liebe es mit dem Kichererbsenmehl veganes Rührei oder Pfannkuchen zu machen - super proteinreicher Start in den Tag!

Anoniem

11.04.2024

utile per tutte le preparazioni

utile per tutte le preparazioni dolci e salate

Anoniem

08.04.2024

Super Mehl

Sehr gute MehlArt ohne Gluten, für diejenigen, die eine Glutenunverträglichkeit haben. Top👍

Anoniem

28.03.2024

Ottimo prodotto

Ottima per torte salate, farinata, muffin

Anoniem

26.03.2024

Good for backing

Very good and healthy alternative for backing
F

francesca o.

16.03.2024

Sempre molto buona e spendibile in cucina!

Sempre molto buona e spendibile in cucina!

Anoniem

15.03.2024

Top Preis, sehr gutes Produkt

Lieblingsmehl zum Brot backen! Super günstig und lecker vom Geschmack!
D

Daniela B.

09.02.2024

Farina bio la scelta giusta

Ottima farina di ceci biologica , farinata e non solo ,tutto ottimo
S

Sandra W.

08.02.2024

Super Qualität und guter Geschmack

Schmeckt sehr gut und lässt sich prima verarbeiten.

Bestelling gratis thuisbezorgd? 🤑

Voeg een net gelanceerd product toe aan je mandje en ontvang je hele bestelling gratis thuis! Iets nieuws proberen + gratis verzending = win win!

Klanten kochten ook