






Biologische Kalamata olijven 6 x 400 g
incl. BTW, excl. verzendkosten
- Griekse Kalamata olijven met pit
- Aromatische fruitige smaak
- In pekel van water, azijn en zeezout
- Ideaal voor olijvenpasta's, dips, salades of voor snacks
- Zwarte olijven van gecontroleerde biologische teelt
Op voorraad,
levertijd 5-7 werkdagen
Alles in een oogopslag Biologische Kalamata olijven 6 x 400 g
Oh, wat is Griekenland mooi: nu denk je waarschijnlijk, net als wij, aan blauwe huizen, witte stranden, zon, feta, flatbread - en natuurlijk olijven! Geen land is zo beroemd om zijn olijven als Griekenland en terecht! Als je er eenmaal de smaak van hebt geproefd, ken je waarschijnlijk ook de wanhoop: er moeten hier toch wel ergens zulke heerlijke olijven zijn als in Griekenland? Als u op het punt staat om in het volgende vliegtuig te stappen om een jaarpakket van uw geliefde Griekse olijven mee naar huis te nemen, kunnen we u geruststellen. Onze nieuwe zwarte Kalamata-olijven uit Griekenland inspireren niet alleen door hun onweerstaanbaar kruidige en aromatische smaak. Ze nemen je eerder mee op een culinaire reis naar de zonnige olijfplantages van Griekenland. Cricket tjilpen inbegrepen!
Aromatische olijven rechtstreeks uit Griekenland
Kalamata-olijven, ook wel Kalomon-olijven genoemd, zijn een traditionele Griekse olijvenvariëteit die worden verbouwd op het schiereiland Peloponnesos, in de regio Kalamata. Vanwege hun milde, boterachtige aroma worden zwarte olijven vaak gebruikt bij de productie van olijfolie. In tegenstelling tot groene olijven hebben de donkere, amandelvormige tafelolijven een stevige schil en een zachte, vlezige consistentie.
Donkere Kalamata olijven in pekel
Onze donkere olijven worden met de hand geoogst en vervolgens op natuurlijke wijze gefermenteerd. Voor dit doel worden de vruchten traditioneel in een pekel van water, azijn en zeezout geplaatst. Dit is hoe de Griekse olijven hun unieke boterachtige en volle smaak krijgen. Het aroma ontvouwt zich in de loop van de tijd: eerst smaken de olijven een beetje bitter door de zout- en azijnoplossing, daarna ontwikkelen ze hun fruitige, aromatische zoetheid - een unieke en gevarieerde smaakbeleving waarvan je nu thuis kunt genieten!
Zwarte olijven als smaakvol allround talent
Onze Griekse olijven brengen een snufje Griekse flair in uw keuken: ze zijn ideaal voor de bereiding van hartige Griekse olijvenpasta's en verse dipsauzen of om salades te verfijnen. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken voor zelfgemaakt olijvenbrood, zwarte olijvenpesto of als pittig kookingrediënt voor mediterrane recepten. Met hun sterke smaak geven ze elk gerecht een heel bijzonder tintje. Maar de olijven smaken het lekkerst als anti-pasti: een lekker aperitiefje, een beetje brood en een paar Kalamata olijven maken de cocktailavond perfect!
Het volledige deel van Griekenland
Je kent het waarschijnlijk ook: de meeste olijven worden ontpit aangeboden, zodat je ze gemakkelijker kunt verwerken of direct kunt eten. Vaak wordt echter vergeten dat olijven zonder pit hun speciale aroma veel sneller verliezen. Voor de maximale pittige smaak kan je bij ons de Kalamata olijven met pit kopen.
Het is bekend dat gezelligheid erg belangrijk is in Griekenland: nodig je vrienden uit voor een Griekse avond en verwen ze met onze aromatische biologische Kalamata-olijven - iedereen kan een beetje vakantiegevoel nemen!
Gemiddelde voedingswaarden | per 100 g |
---|---|
Energie (in kj/kcal) | 990 / 240 |
Vetten | 25 g |
waarvan verzadigde vetzuren | 3,7 g |
Koolhydraten | 0 g |
waarvan suiker | 0 g |
Vezels | 3,5 g |
Eiwitten | 1,3 g |
Zout | 4,0 g |
Artikel nr. | OLIVE_004 |
Herkomst | Griekenland |
Inhoud | 2.4 kg |
Merk | KoRo |
EAN | 4260654786415 |
Gegevens | Specificatie |
Biologische certificatie | GR-BIO-03 |
Sporen | Sporenindicatie |
Levering | Levertijd buiten Duitsland |
Bedrijf | KoRo Handels GmbH Koppenplatz 9, 10115 Berlin |
Bewaarwijze | Koel en droog bewaren |
Ingrediënten | Kalamata olijven*, water, zout, azijn*. *Van gecontroleerde biologische teelt |
Kruisbesmetting Kruisbesmetting is de ongewenste overdracht van besmetting op een product. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door restanten van ander voedsel in de productie-installatie. Dit bericht is voornamelijk bedoeld voor mensen met een allergie. Volgens het consumentenadviescentrum worden voedingsmiddelen die onbedoeld kruisbesmet zijn met dierlijke producten als veganistisch beschouwd. | Geen allergenen volgens EU-verordening 1169/2011 inbegrepen. |
Verkoopbenaming | Biologische Kalamata olijven |
Biologische herkomst | EU-landbouw |
Pers & wederverkopers | Afbeeldingen |
De KoRo prijsgrafiek Biologische Kalamata olijven 6 x 400 g
Nieuw |
|
||||
|
-
Wat is de KoRo prijsgrafiek?
In de grafiek ziet u de prijs per basiseenheid (meestal 100g). Daarnaast kunt u de reden voor een prijsverlaging of -verhoging achterhalen door op de infocirkels te klikken. -
Waarom verandert de prijs?
De veelal jaarlijkse grondstofoogsten hebben een invloed op de relatie tussen vraag en aanbod op de markt. Als de oogst slecht is, moeten we ook een hogere prijs betalen voor grondstoffen. Door de sterke invloed van externe factoren zoals wind & weer, klimaat en natuurlijke gebeurtenissen op de oogst, hebben wij langetermijncontracten met onze producenten voor kruisoogst afgewezen. -
Waarom informeert KoRo u over prijswijzigingen?
Open communicatie is voor ons bij KoRo bijzonder belangrijk en maakt deel uit van onze visie. Daarom houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkeling van onze prijzen. Zo geeft de KoRo-prijsgrafiek een transparant inzicht in de ontwikkeling van de productprijzen.
De KoRo prijs-letter
* Geen overdracht van gegevens aan derden, annulering op elk moment mogelijk.

Biologische Kalamata olijven 6 x 400 g - Een blik achter de schermen

Teelt op het Peloponnesoschiereiland
De Kalamata olijven behoren tot de variëteit van de Griekse Kalamon olijven. Op het Griekse schiereiland Peloponnesos in de regio Messinia ligt het dorp Kalamata. Hier werden al 13 v. Chr. op tal van velden de beroemde Kalamata olijven geteeld. Ook nu nog sieren vele velden de omgeving rond de hoofdstad. Het heuvelachtige landschap direct aan de zeekust is klimatologisch gezien ideaal voor de teelt van rijpe zwarte tafelolijven. Kalamata olijven worden alleen maar Kalamata olijven genoemd als ze echt uit de regio komen, omdat het een beschermde oorsprongsbenaming is.

De olijfboom
Duizenden jaren lang hebben olijfbomen het Griekse landschap gevormd. De bomen behoren tot het geslacht van de olijfbomenfamilie. De van nature altijd groene olijfboom houdt van warmte en is zelfs bestand tegen langere perioden van droogte. Afhankelijk van het ras bereiken de struiken een hoogte van 10 tot 20 meter en worden ze tussen de 300 en 600 jaar oud.

De bekendste olijfsoorten
Alleen al in het Middellandse-Zeegebied zijn er meer dan 1000 verschillende soorten olijfbomen, die variëren naar gelang van het klimaat en de bodemgesteldheid. Pas na zeven jaar ontwikkelen de mediterrane planten hun vruchten. De kleur van de olijven is niet afhankelijk van de variëteit van de boom: Groene en zwarte olijven verschillen alleen in de mate van rijpheid, want terwijl de smakelijke zwarte olijven al rijp zijn, worden de milde groene olijven onrijp geoogst. Er zijn echter meestal verschillende soorten olijfbomen, omdat sommige meer geschikt zijn voor de productie van zwarte olijven en andere voor de productie van groene olijven.

Eerst bloeit de boom
De olijfboom bloeit tussen eind april en begin juli. Zijn bloeiwijzen kunnen tot 40 bloemen dragen. In de zomermaanden ontwikkelen ze zich tot solitaire steenvruchten - de olijven. Hoe snel het rijpingsproces vordert, hangt af van het aantal uren zonneschijn en de temperatuur, maar ook van de specifieke variëteit.

Rijping onder de Griekse zon
Terwijl de Kalamata olijf groeit, ondergaat hij verschillende rijpingsstadia. Groene olijven zijn nog niet volledig rijp, maar worden geoogst voor de productie van hoogwaardige olijfolie. Zodra de olijf volledig begint te rijpen, wordt hij rood-paars en vervolgens zwart. Naarmate de olijf rijpt, veranderen ook de ingrediënten van de olijf. Rijpe Kalomon olijven zijn bijzonder stevig en hebben tijdens de rijping een uniek, kruidig vruchtvlees ontwikkeld.

In Griekenland wordt de winterperiode beschouwd als het oogstseizoen. Onze rijpe olijven worden nog steeds met de hand geoogst van oktober tot maart in het zuiden van het Griekse schiereiland Peloponnesos. Hiervoor worden de tafelolijven individueel geplukt of met behulp van lange stokken van de bomen gekamd. Onder de olijfbomen liggen netten en dekzeilen om de losgeraakte olijven te vangen en te verzamelen. De oogstmethode is typisch voor de regio Messinia en gaat terug tot het oude Griekenland.

Kalamata olijven kunnen, net als alle andere olijfvariëteiten, niet rauw worden vervormd vanwege de bittere stoffen die ze bevatten. Na de oogst worden de olijven dus eerst door een waterbad ontbitterd. Daarna worden de vruchten gezouten en in pekel gezet, waarbij de kuil niet mag worden verwijderd of beschadigd. Tot slot worden de Kalomon olijven in een nieuwe pekel van zeezout, water en azijn geplaatst voor een periode van maximaal 10 maanden om hun bitterheid volledig te verliezen. De samenstelling van de pekel bepaalt de uiteindelijke smaak van de tafelolijf. De pit van de olijf wordt zelfs na de gisting niet verwijderd.

Goede dingen komen aan degenen die wachten. Zodra de olijven hun bitterheid hebben verloren en hun volle smaak hebben ontwikkeld, worden ze in onze potten gevuld met pekel. KoRo vermijdt bewust de toevoeging van suiker en kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Bovendien moeten de afgewerkte olijven een strenge kwaliteitscontrole ondergaan. Zo zorgen we ervoor dat alleen de beste olijven u bereiken en dat jij kunt genieten van jouw Griekse avond met de beste Kalamata olijven.
Wat zeggen anderen? Biologische Kalamata olijven 6 x 400 g
1 Beoordelingen
Alle opmerkingen over"Biologische Kalamata olijven 6 x 400 g"
Mega lecker
Superlekker, vlezige Kalamata olijven. Perfect in Griekse salade en ook goed in prijs vanwege de grote glazen.