🔔Pssst, early birds! - 10% korting op alle adventskalenders*: ADVENT_SHOP 🔔

☕️ Koffie 18 producten

Filter
Bio cold brew koffie 500 g

Inhoud: 0.5 kilogram (€ 29,00* / 1 kilogram)

€ 14,50* € 29,00* per 1 kg

incl. BTW plus Shipping

Bio Koffie Vanille 250 g

Inhoud: 0.25 kilogram (€ 42,00* / 1 kilogram)

€ 10,50* € 42,00* per 1 kg

incl. BTW plus Shipping

Biologische chocolade koffie 250 g

Inhoud: 0.25 kilogram (€ 42,00* / 1 kilogram)

€ 10,50* € 42,00* per 1 kg

incl. BTW plus Shipping

Hazelnootkoffie 250 g

Inhoud: 0.25 kilogram (€ 40,00* / 1 kilogram)

€ 10,00* € 40,00* per 1 kg

incl. BTW plus Shipping

Bio koffie Crema hele boon 6 x 1 kg

Inhoud: 6 kilogram (€ 15,17* / 1 kilogram)

€ 91,00* € 15,17* per 1 kg

incl. BTW plus Shipping

Biologische Fairtrade Cold Brew Koffie 3 L Bag-in-Box

Inhoud: 3 liter (€ 7,67* / 1 liter)

€ 23,00* € 7,67* per 1 L

incl. BTW plus Shipping

Gemalen bio koffie met karamelsmaak 250 g

Inhoud: 0.25 kilogram (€ 42,00* / 1 kilogram)

€ 10,50* € 42,00* per 1 kg

incl. BTW plus Shipping

Biologische Koffie Kaneel & Kardemom 250 g

Inhoud: 0.25 kilogram (€ 42,00* / 1 kilogram)

€ 10,50* € 42,00* per 1 kg

incl. BTW plus Shipping

Bio gemalen koffie 6 x 1 kg

Inhoud: 6 kilogram (€ 15,25* / 1 kilogram)

€ 91,50* € 15,25* per 1 kg

incl. BTW plus Shipping

Biologische koffie hazelnoot 250 g

Inhoud: 0.25 kilogram (€ 40,00* / 1 kilogram)

€ 10,00* € 40,00* per 1 kg

incl. BTW plus Shipping

Biologische chocolade koffie 20 x 250 g

Inhoud: 5 kilogram (€ 34,60* / 1 kilogram)

€ 173,00* € 34,60* per 1 kg

incl. BTW plus Shipping

Bio Koffie Vanille 20 x 250 g

Inhoud: 5 kilogram (€ 34,60* / 1 kilogram)

€ 173,00* € 34,60* per 1 kg

incl. BTW plus Shipping

Koffie kopen

De gemiddelde nederlander drinkt twee koppen koffie per dag. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze het huis niet verlaten zonder hun ochtendrantsoen. Als dit klinkt als jou, ben je hier op het juiste adres. Wij bieden koffie in al zijn schoonheid: hele bonen en grof gemalen, gebrand, gearomatiseerd, met en zonder cafeïne en zelfs als chocoladesnack. Welkom in het rijk van de koffiejunkies.

Koffie groeit over de hele wereld

Ethiopië, Brazilië, Vietnam en Indonesië liggen ver uit elkaar, maar ze hebben één ding gemeen: ze liggen op de zogenaamde koffiestreek tussen 23 graden noorderbreedte en 25 graden zuiderbreedte. De oorsprong van koffie ligt dus verspreid rond de evenaar over de hele wereld. Daar heersen de ideale omstandigheden voor de teelt - uitgestrekte velden op grote hoogte en temperaturen van meer dan 18 °C het hele jaar door. Dit betekent dat de koffiebessen twee keer per jaar kunnen worden geoogst. Wij bieden je premium koffie uit het moederland van de aromatische Arabica-koffie: koffiebonen uit Yirgacheffe in Ethiopië, verbouwd op hoogtes tot 2200 meter.

Biologische koffie

Indien beschikbaar, nemen wij biologische koffie op in ons assortiment. Een hoogtepunt van onze biologische koffies zijn onze gearomatiseerde koffies met chocoladesmaak, hazelnootsmaak of onze branding met een fijne vanillesmaak. Je moet ook onze biologische cold brew roostering proberen. Voor cafeïnevrij koffiegenot in biologische kwaliteit, probeer onze lupine koffie.

KoRos koffie zorgt voor gezelligheid

Het woord koffie komt uit het Arabisch en betekent zoiets als "stimulerende drank". Hoewel veel mensen 's morgens een espresso als opkikker waarderen en 's middags een cappuccino drinken, is het effect van koffie op het lichaam nog niet echt medisch opgehelderd. Maar dat doet er niet toe. Zolang de drank je plezier geeft, je motiveert voor het begin van de dag of zorgt voor gezelligheid in de kantoorkeuken, heeft koffie zijn functie al vervuld.

Hele bonen voor de volautomatische koffiemachine en de molen

Je herkent de bijzondere kwaliteit van de koffie aan onze hele koffiebonen. Geen breuk, een gelijkmatig kleurprofiel en het heerlijke aroma. Onze Yirgacheffe koffie wordt in Hamburg in kleine batches gebrand, zodat hij thuis in je volautomatische koffiezetapparaat of handmaler zijn volle aroma kan ontwikkelen.

Gemalen koffie voor Franse pers, portafilter en filter

Als je je koffie graag zet in een portafilter of een Franse pers, zal je in het begin natuurlijk niet veel met hele bonen doen. Een eigen koffiemolen is praktisch, maar neemt veel plaats in de keuken in - en dat snelle kopje koffie 's morgens zou twee minuten langer duren. Bij ons krijg je het totaalpakket zonder zorgen: kant-en-klare koffie die smaakt zoals vers uit de molen dankzij de luchtdichte en hersluitbare verpakking. Doe hem in de filter, portafilter of French press en niets staat je koffiegenot nog in de weg.

Alternatieven voor koffieontwenning

Al je zesde kop koffie vandaag en de klok heeft nog niet eens twaalf geslagen? Dan ben je waarschijnlijk een echte koffie junkie. In feite is het woord junkie niet zo vergezocht, want cafeïne is verslavend. Een dag zonder koffie kan ontwenningsverschijnselen teweegbrengen, zoals nervositeit, hoofdpijn en prikkelbaarheid. Maar zover hoeft het niet te komen. Breng gewoon wat meer variatie in je leven en probeer eens andere warme dranken uit die qua genotfactor niet onderdoen voor koffie. Wat dacht je van een matcha latte in plaats van een latte macchiato de volgende keer? Of een opvallend drankje zoals gouden melk met kurkuma en peper na de lunch? Een cafeïnevrije klassieker is natuurlijk warme chocolademelk, die bijzonder vol smaakt met ons hoogwaardig biologisch cacaopoeder uit Sierra Leone.

Als je geen cafeïne wilt, maar wel koffie: Probeer onze cafeïnevrije biologische lupine koffie, die smaakt naar een nootachtige milde koffiebranding.

Koffie met natuurlijk aroma - zonder extra siroop

Latte Macchiato met twee pompjes karamelsiroop, overgoten met een toefje room - smaakt heerlijk, maar is allesbehalve een lichte traktatie. Een natuurlijk en smaakvoller alternatief voor de suikerbom is onze gearomatiseerde koffiepoeder met vanille. Voor wie de voorkeur geeft aan een nootachtige smaak, is onze hazelnootkoffie de ideale keuze. En als je niet kunt kiezen tussen cacao en koffie, probeer dan onze koffie met chocoladesmaak. Het smaakt heerlijk met opgeschuimde amandelmelk. Voeg dan een herbruikbaar glazen rietje toe aan de beker en je feel-good drankje is klaar.

Koffie is een alleskunner

Een creatief cake-ingrediënt, een natuurlijke scrub en een goedkope meststof erbovenop: wat kan koffie niet doen?

Niet zomaar een drankje: recepten met koffie

Koffie en cake zijn een perfecte combinatie. Waarom bakken we er dan geen koffie in? Een hemelse creatie zijn de nootachtige Mocca-Cashew Cupcakes met een espresso erin verstopt.

Koffie tegen onaangename geurtjes

Koffiedrab is veel te goed voor de vuilnisbak. Maar het is daar ook nuttig om geuren te neutraliseren. Maar niet alleen daar: Als je je legendarische spaghetti aglio et olio voor het hele gezin hebt gekookt en je handen ruiken naar knoflook, is koffiedrab je redder in nood. Wrijf gewoon wat koffiedrab in je vochtige handen en spoel daarna grondig af - de geur is verdwenen.

Koffie reinigt je huid op natuurlijke wijze

Koffiedrab is een must voor je volgende spa dag. Dat klopt, met koffiedrab, suiker en kokosolie maak je in een handomdraai een natuurlijke koffiescrub. Gevuld in een mooie bewaarpot, is deze zelfgemaakte schoonheidsbehandeling een geweldig cadeau voor je geliefden. Voeg een groot pak koffiebonen met een chocoladelaagje als tussendoortje toe om alle koffiefans blij en vrolijk te maken.

Koffie als meststof

Koffie houdt niet alleen je op de been, maar ook je groene vrienden op het balkon. Dankzij de stikstof en het zuur in koffiedrab, kan je je planten een groeistimulans geven. Dus, de volgende keer dat de volautomatische machine zegt "Leeg de afvalbak", hoeft je niet geïrriteerd te zijn en de afvalbak voor organisch afval te openen. In plaats daarvan kan je genieten van gratis meststof voor je kruiden, hortensia's en tomatenplanten. Meng gewoon wat koffiedrab door de grond en bedek het indien nodig met bodembedekking.

Alle vragen over koffie

Wij willen je alle informatie geven die je nodig hebt over onze koffie. Indien je vragen hebt over een specifiek product, raadpleeg dan de productspecificatie. Als je niet vindt wat je zoekt, neem dan contact met ons op per e-mail of via sociale media en wij zullen al je vragen beantwoorden.

Hoe doseer ik koffie op de juiste manier?

Eén vraag, ontelbare antwoorden. De juiste dosering hangt af van de manier waarop je je koffie bereidt.

Als je koffie zet met een espressomachine, heb je geen weegschaal of een speciaal lepeltje nodig om te doseren. Het enige wat je hoeft te doen is de zeef tot de rand met gemalen koffie te vullen en je hoeft zich verder nergens zorgen over te maken.

Het is een ander verhaal met een Franse pers of een handfilter. Hier heb je ongeveer 32 g koffie per 500 ml water nodig. Als je geen weegschaal bij de hand hebt, kan je de koffie ook afmeten met drie tot vier opgehoopte eetlepels. Natuurlijk hangt de dosering ook af van hoe sterk je je koffie wilt hebben.

Hoe wordt koffie gemaakt?

Voordat de koffie bij je wordt afgeleverd, heeft hij al heel wat te verduren gehad. Koffiebonen, zoals je ze kent uit de reclame en zoals je ze bij ons kunt kopen, waren oorspronkelijk donkerrode vruchten. Vers geoogste koffiebessen lijken op cranberries en hebben een zoet vruchtvlees. Maar de echte schat zit binnenin verborgen: de koffieboon. De pulp wordt verwijderd in een complex was- en droogproces en kan dan verder worden verwerkt. Omdat ongebrande koffie ongelooflijk zuur smaakt, worden de bonen gebrand. Dit is een hele wetenschap op zich: de brander beslist over het type, de graad en de duur van de branding. Tijdens het proces groeien de bonen tot twee keer hun 

Hoe zet ik koffie in een Franse pers?

De naam French Press is niet uit het niets ontstaan. Hoewel het eerste patent voor de perspot werd aangevraagd door een Italiaan, vermoedt de koffiewereld dat de oorsprong bij de Fransen ligt. Ook nu nog geniet de koffieknijper aan grote populariteit. En terecht, want koffie zetten in de French Press is heel eenvoudig. Terwijl het water in de waterkoker opwarmt tot idealiter 95 °C, kan je de grof gemalen koffie rustig doseren. Afhankelijk van hoe sterk je je koffie graag hebt, ongeveer 32 gram koffie per 500 ml water - dat zijn drie tot vier opgehoopte eetlepels. Giet vervolgens het verwarmde water erbij, roer eenmaal met een plastic lepel en wacht vijf minuten. Druk daarna zachtjes op de zuiger en de koffie is klaar. Als je een ongebruikelijke variatie op de bereiding van French Press wilt proberen, meng dan vóór het koffiezetten een snufje zout en een theelepel kaneel door het koffiepoeder.

Heeft koffie calorieën?

Het goede nieuws is dat zwarte koffie en espresso vrijwel geen calorieën bevatten. Als je echter graag koffiebereidingen drinkt zoals latte macchiato met havermelk of altijd een theelepeltje kokosbloesemsuiker door je koffie roert, ziet het er anders uit. Maar het is altijd de moeite waard (met mate).

Wat is de beste manier om koffie te bewaren?

 

In principe smaakt koffie het best als hij vers is. Maar aangezien één pond koffiebonen ongeveer 15 liter koffie maakt, begrijpen we het als je de bonen niet in een week op hebt. Om ervoor te zorgen dat de koffie zijn aroma behoudt, kan je hem het beste op een droge plaats bewaren, uit de buurt van licht. Onze gemalen koffie, zoals Cold Brew koffie, wordt geleverd in een luchtdichte en hersluitbare verpakking die het poeder langer vers houdt. Als je thuis echter gemalen koffie in een gewone papieren zak hebt, kan je die beter overbrengen in een luchtdichte verpakking zoals onze Mason Jars. Op die manier is je favoriete braadstuk ook een geweldig cadeau voor alle andere geurliefhebbers in je leven. Belangrijk: Bewaar je koffie niet in de koelkast! Het is daar te vochtig, dus de koffie kan zijn smaak verliezen.